Nezařazené

S novými okny zlepšíte tepelněizolační vlastnosti nemovitosti

Plánujete rekonstrukci rodinného domu, respektive bytu? V takovém případě byste neměli zapomenout na výměnu oken. Současná nabídka je rozmanitá, technologie i materiály se zdokonalují, a proto se nabízí řešení pro jakoukoliv nemovitost. Historickým objektům sluší špaletová okna, nadčasovým vilám zase hliníková.

Přes stará okna často uniká spoustu tepla, což se potom projeví na faktuře za vytápění. Pokud chcete snížit náklady na energie, zlepšete tepelněizolační vlastnosti nemovitosti výměnou oken.

Plastová okna

V posledních dvou dekádách si prvenství v oblíbenosti drží plastová okna. Vyznačují se cenovou dostupností, vysokou odolností a dlouhou životností. Splňují vysoké nároky na tepelněizolační vlastnosti a snižují energetickou ztrátu. Plastová okna nemusí být pouze bílá, je možné vnější design přizpůsobit tak, aby okna vypadala jako dřevěná. Co se údržby týče, ta je minimální. Stačí pravidelně promazat kování a vyznačená místa.

Dřevěná okna

Vysokou odolností a perfektními tepelněizolačními vlastnostmi se chlubí dřevěná okna, která spojují tradiční postupy s moderními technologiemi. Pro výrobu se používají kvalitní české dřeviny. Dřevo je přírodní materiál, jenž dokonale zapadá do jakéhokoliv interiéru, ať už nadčasového, nebo rustikálního. Dodávají nemovitosti punc elegance.

Hliníková okna

Dlouhou životností, působivým vzhledem, mimořádnou pevností a trvanlivostí se pyšní hliníková okna. Materiál jako takový je opravdu exkluzivní. Hliníková konstrukce je vhodnou volbou pro velkoformátová okna, takže pomocí ní vytvoříte třeba prosklené fasády.

Špaletová okna

Historické nemovitosti musí odpovídat normám památkářů, a proto nemohou mít jakékoliv okna. Pro historické budovy jsou vhodná špaletová okna, která splňují přísné normy a zachovávají tak původní vzhled objektu.

O autorovi

angelo