Hlavní obsah

Druhý pokus českého šampiona. Kvalifikuje se na mistrovství?

Praha

Dalším turnajem o nadcházejícím víkendu pokračuje kvalifikace na Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách v oblíbené karetní hře Hearthstone. To má již prvního známého účastníka, kterým je jeden z elitních evropských hráčů Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Ten v minulém vzájemném střetu v rozhodujícím zápase porazil Oldřicha „Faeli“ Mahdala. Faeli tak v nadcházející kvalifikaci čeká druhý pokus, aby vykročil za obhajobou titulu mistra ČR.

Foto: Sport.cz

Přední český hráč Hearthstone Oldřich „Faeli“ Mahdal s pohárem pro mistra ČR. Archivní foto

Článek

Tento víkend bude patřit hráčům a fanouškům taktické karetní hry Hearthstone. V rámci turnaje Samsung Midseason se totiž fanoušci dozvědí další dvě jména, která si na podzim zahrají o krále Česka.

Největšími favority na vítězství v turnaji budou Jarla z týmu Nordavind, a Faeli reprezentující Entropiq. První z nich už hraje pouze o zisk finanční odměny. Třetím hráčem s českým titulem je Matyáš Kalužný, který pod přezdívkou Matty reprezentuje tým ECLOT.

Čeští hráči patří ke světové špičce, a tak to nebudou mít favorité jednoduché. Jedním z jejich velkých konkurentů bude i Valentin Ivanov, alias Valdaboye, který v loňském roce na Samsung MČR v mobilních hrách v Hearthstone získal stříbrnou medaili.

Podobně ambiciózní jistě bude i velká naděje české scény, teprve třináctiletý Jan Smutný, známý jako BlizzconJan, který i přes svůj nízký věk dlouhodobě prokazuje špičkové dovednosti.

Víkendového turnaje se zúčastní celkem šestnáct známých jmen. V sobotu se hráči utkají v základních skupinách, ze kterých osm nejlepších postoupí do vyřazovací části. Zápasy budete moci sledovat na Twitch kanále PLAYzone.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články