Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA startuje Sigma hraje doma proti Slovanu Liberec

Sigma hraje doma proti Slovanu Liberec

foto: Petr Pelíšek

21. 08. 2020 - 11:00

Chystání, příprava, ladění, pilování herního projevu, to všechno už je u konce. A začíná mistrovská soutěž. Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupí do nové sezóny FORTUNA:LIGY doma na Andrově stadionu. Na úvod mají za soupeře Slovan Liberec, hraje se v sobotu od 17.00.

Sigma chce začít ligu co nejlépe. Jednak by ráda odčinila minulou ne zrovna povedenou sezónu, druhak se hraje podle nového herního modelu, bez rozdělení na skupiny, s osmnácti účastníky a tím, že sestupují tři. „Chceme dopadnout lépe než v minulé sezóně, která nebyla dobrá, to si musíme přiznat. Také chceme zlepšit herní projev a lépe zvládat klíčové zápasy. Musíme si uvědomit, že sestupují tři mužstva. Kromě toho je situace ohledně koronaviru nejistá, nevíme, co bude. LFA schválila, že pokud se odehraje více než polovina zápasů, lze sezónu uzavřít. Na to si musíme dát pozor a chytit začátek sezóny, aby se nám pak lépe dýchalo,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Je to takové zvláštní. Tři dny před zápasem musím vždy ráno na testy a pak čekat, jestli budeme hrát nebo ne,“ podotkl.

Liberec přijede na Hanou s nově složeným týmem, takže bude trošku obtížnější se na duel připravit. Ale v zásadě by se od předchozí sezóny mnoho lišit nemělo. „Zapracovávají spoustu nových fotbalistů. Nemyslím si, že by se herní styl Liberce oproti minulé sezóně nějak výrazně změnil, trenér Hoftych má svůj styl, takže nás čeká boj s dobrou obranou a nebezpečnými brejky. Slovan je nepříjemný soupeř,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. „Na úvod je to těžký soupeř, ale my hrajeme doma a chceme vyhrát. Začátek ligy bude specifický. Odehrají se dvě kola a bude reprezentační pauza, takže liga bude taková rozháraná,“ podotkl.

V olomoucké sestavě bude chybět pro zranění stoper Jan Štěrba. Po zranění už je v tréninku stoper Vít Beneš, který už by se v nominaci k zápasu mohl objevit.

„Všechno je krátké, rychlé. Odešlo hodně kvalitních hráčů, máme relativně málo času, abychom našli optimální formu. Jsme zkušenější v tom, že jsme minulou sezonu také měli pomalejší začátek, tentokrát však zůstala velmi kvalitní osa kádru třeba Mikula –Koscelník –Kačaraba –Pešek ... Na ni musíme dobře napasovat tým a vytvořit jednolité těleso. Uvidíme, jak se to povede,“ řekl pro klubový web trenér Liberce Pavel Hoftych. „Odešlo hodně kvalitních hráčů, každý z nich se posunul do zajímavějšího angažmá. Příchozí jsou ale všechno také kvalitní hráči, které jsme chtěli. Každý má každopádně nějaký rest: buď zdravotní problém, nebo špatnou formu z posledního jara ... Jak už jsem říkal po zápase, kluci nejsou v optimálním TOPU, musíme však vycházet z aktuální situace,“ podotkl.

Do pátku lze vstupenky pořídit za nižší cenu 100 (nekryté) a 150 Kč (kryté sezení). V den utkání budou lístky stát 150 (nekryté) a 200 Kč (kryté sezení). V prodeji jsou vstupenky v klubovém Fanshopu na Andrově stadionu nebo v síti Ticketportal.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Slovan Liberec se hraje v sobotu 22. srpna od 17.00 (rozhodčí Pavel Julínek – Marek Podaný, Michal Myška).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Hubník, Jemelka, Vepřek - Zifčák, Houska, Zmrzlý, Hála– Chytil, Nešpor. Trenér Radoslav Látal.
FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula - Pešek, Hromada, Mara, Mosquera - Matoušek, Rabušic. Trenér Pavel Hoftych.

Další články