Rebelové: Zuzka Norisová kvůli natáčení málem přišla o zuby a místo Jana Révaie musel zpívat známý český zpěvák

Rebelové: Zuzka Norisová kvůli natáčení málem přišla o zuby a místo Jana Révaie musel zpívat známý český zpěvák
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh z 60. let vypráví o lásce mezi krásnou maturantkou Terezou a vojákem Šimonem, který spolu se svými kamarády z vojny utekl a schovává se v malém městečku v českém pohraničí. Celou atmosféru podtrhuje tanec a hudba.

Ve filmu zazní známé originální písně jako je Gina, Kde ty kytky jsou, Stín katedrál, Hvězda na vrbě, Náhrobní kámen a spoustu jiných. Dopadne jejich lovestory šťastně nebo se jejich osudy rozejdou nečekaným směrem?

Víte, kde se jednotlivé scény natáčely?

CHKO Kokořínsko je místem, kde se většina snímku natáčela. Scéna, kdy Tereza vychází z kostela a začíná pršet, se odehrává na Mírovém náměstí v Úštěku. Koupaliště, na kterém si holky předávají své rady a obavy se nachází v areálu v mšenských lázní. A pokud máte rádi seriál Vyprávěj, mohli jste si všimnout, že do školy, kam chodí i Zuzka ze seriálu, chodí i Tereza z filmu. Železniční muzeum v Zubrnicích poskytlo místo pro natáčení veškerých nádražních scén.

Zuzana Norisová kvůli natáčení přišla málem o zuby

Hlavní hrdinové filmu, Zuzana Norisová alias Tereza a Šimon v podání Jana Révaie, získali na 7. ročníku MFF FACE OF LOVE v Moskvě Cenu Stříbrná střela za nejromantičtější pár. Samotná Zuzana Norisová má z natáčení ne moc příjemné vzpomínky. Tehdy se režiséru Filipu Renčovi líbilo, jak je hubená, proto téměř nejedla. V jednom rozhovoru uvedla, že nejvíce to odnesly její zuby, kdy měla jeden kaz za druhým.

Zpěv v podání Šimona není jeho skutečný

Jelikož Jan Révai zpívat neumí, jeho hlas k písním mu propůjčil Bohuš Matuš. Ve filmu se objevuje také postava, kterou si zahrál Ľuboš Kostelný. Jedná se o Emana z Turčianských Kľačian pri Martine - ve skutečnosti jsou Turčianské Kľačiany rodnou dědinou Ľuboša Kostelného.