InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Katovický trenér Přemysl Šroub: Potlesk fanoušků je pro nás tou nejlepší odměnou

KATOVICE - Přenést formu z přípravy do mistrovské části sezony. To je cíl divizních fotbalistů Katovic, kterým se všechny herní prověrky vydařily na výbornou. Nejprve sice remizovali s devatenáctkou mistrovské Slavie Praha 7:7, ale poté už kosili jednoho soupeře za druhým: postupně si poradili s třetiligovým Pískem 5:3, kombinovanou sestavou druholigového Táborska 2:1, Sokol Lhota (KP Plzeňského kraje) rozstříleli 11:0 a drtivým vítězstvím 7:0 skončila i generálka na hřišti Plané u Českých Budějovic (krajská I. A třída). „Všichni víme, že hrát o body je něco jiného než příprava. Musíme si sednout na zadek a makat, jako tomu bylo v předchozím ročníku,“ zůstává pevně nohama na zemi trenér Přemysl Šroub, jehož mužstvo na úvod zavítá v neděli 23. srpna do západočeského Mýta. Katovičtí ve své premiérové divizní sezoně, která však nebyla vinou koronaviru dohrána, obsadili třetí místo. Laťka je tak nastavena vysoko…

Před začátkem přípravy, v níž jste se střetli se třemi soupeři z vyšších soutěží, jste říkal, že se proher nebojíte a že vás tato utkání mohou posílit. Upřímně, čekal jste, že to zvládnete na výbornou a ani jednou ze hřiště neodejdete poraženi?

To jsem říkal a také si za tím stojím. Zápasy s celky z vyšších soutěží nás mohou jen posílit. Svému týmu věřím a znám jeho sílu, nicméně, to, že ani jednou neprohrajeme, jsem nečekal.

Co vám tato utkání ukázala? Kromě souboje s Táborskem, který přinesl nejvyspělejší fotbal, se pokaždé konaly gólové hody…

Byla to sice jen příprava, ale ukázala mi řadu věcí. Některé zápasy se hrály hodně otevřeně a příliš se nebránilo. To v mistrovské sezoně nejde. Na druhou stranu, směrem dopředu máme velikou kvalitu, což jsme dokázali počtem branek potvrdit. Proti Písku a Táborsku se hrálo více takticky.

Nemrzí vás přece jen počet inkasovaných branek? Zvláště po rohových kopech jich bylo několik. Jsou to tedy situace, na které se ještě zaměříte?

Stávat by se to nemělo, standardní situace bychom měli zvládat. Máme řadu vysokých hráčů a ve vápně je to už o osobní zodpovědnosti. Zaměříme se na to, góly opravdu dostávat nechceme.

V katovickém kádru došlo jen k minimálním změnám. Svoje působení se rozhodl u týmu ukončit Libor Horejš, ale na druhou stranu přišli David Bálek s Petrem Kotrbou. Oba se ukázali jako platní hráči, že?

Libor Horejš bohužel musel skončit z důvodu pracovního vytížení a nestíhal už trénovat. Je to pro nás veliká ztráta. Petr Kotrba s Davidem Bálkem ukázali, že budou výbornými posilami. Jsem rád, že se naše mužstvo takto doplnilo a zvýšila se konkurence.

Jak to bude na postu brankáře? V minulém ročníku se mezi tyčemi střídali Tomáš Švehla s Kamilem Hajduškem, ale druhý jmenovaný během přípravy ani jednou nenastoupil...

Kamil Hajdušek bohužel kvůli své práci nestíhá trénovat, takže se zatím do přípravy nezapojil. Jedničkou bude Tomáš Švehla a dvojkou Petr Provazník. Oba v přípravě chytali výborně, takže žádný problém.

Během předsezonního období jste sestavu točil, takže všichni dostali víceméně stejnou porci minut. Máte už jasno o ideálním složení, nebo to budete teprve řešit?

Disponujeme širokým kádrem a každý hráč ukázal, že patří do základní sestavy. Bohužel jich může nastoupit pouze jedenáct, ale nikdo se nemusí bát toho, že by šanci nedostal. Zápasů je hodně a přijdou zranění nebo karty. Pro trenéra je to radost, ale i starost. Věřím, že pokud se nebude v utkání třeba tolik dařit, můžeme vystřídat klidně pět hráčů a hned se to zvedne.

Nebude největší oříšek rozlousknout, který z útočníků nastoupí v základu? V předpřípravném období byl sice nejpilnějším střelcem Michal Požárek, ale poté se naopak více dařilo Vladimíru Uherovi...

Oba jsou to skvělí zabijáci, což je jenom plus. Ať nastoupí kdokoliv z nich, tak je to pro soupeřovu obranu problém. A nikde není psáno, že nemohou nastoupit klidně oba. Všechno je to o momentální formě. Někdy je lepší zasáhnout do utkání později a rozhodnout ho, jak se už několikrát stalo. Zdvojených postů máme však několik, nejedná se pouze o útočníky.

Jak bude vypadat týden před mistrovskou premiérou? Nebudete se hlavně snažit krotit euforii? Přece jen celá příprava byla až nečekaně dobrá...

Všichni víme, že hrát o body je něco jiného než příprava. Důležité bude hrát poctivě a poctivě v každém zápase. Druhá sezona je vždy těžší, protože nás už soupeři budou znát. Musíme si sednout na zadek a makat, jako tomu bylo v předchozím ročníku.

Mýto je jediný soupeř, s nímž se Katovice utkaly v divizi dvakrát a pokaždé z toho byla těsná výhra 2:1. Myslíte, že se bude pokračovat ve stejném duchu, nebo to tentokrát může být jiný souboj?

Pokud by tento trend pokračoval, tak budu jenom rád. Byli jsme se kouknout na generálku Mýta, abychom kluky dobře připravili po taktické stránce. Rozhodně si na západ Čech pojedeme pro body.

Co se během pauzy odehrálo v táboře soupeře? Jakou má za sebou přípravu a došlo v jeho kádru k nějakým změnám?

Nějaké poznatky jsem získal. Došlo k minimální obměně kádru, ale podle výsledků v přípravě sílu má. Čeká nás těžký soupeř, je třeba se na něj dobře připravit.

Po minulém třetím místě a nadmíru vydařené přípravě určitě skromní být nemůžete... Jaké tedy budete mít v nové sezoně ambice?

Přeji si, abychom se opět nacházeli v horních patrech tabulky, vyhnuli se starostem se setrváním v soutěži, aby do Katovic i nadále chodilo mnoho fanoušků a aby odcházeli spokojeni s předvedenou hrou. Jejich potlesk je pro nás tou nejlepší odměnou.

Chtěl bych ještě na závěr smeknout před všemi hráči, jak netradičně dlouhou letní přípravu odmakali. Doufám, že nás už nějakej COVID-19 nebude brzdit v tom, co všichni milujeme.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace