Oscarový režisér Guillermo del Toro obsazuje svého Pinocchia. Je to jedna hvězda vedle druhé

Oscarový režisér Guillermo del Toro obsazuje svého Pinocchia. Je to jedna hvězda vedle druhé
Pinocchio | Netflix
A Netflix je na to samozřejmě náležitě pyšný, což oslavil i velkým odhalením jmen herců, kteří se na výrobě snímku podílejí. Jednotlivých rolí se tak ujmou Ewan McGregor jako Jiminy Cricket, David Bradley coby Geppetto a dále Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson nebo Burn Gorman.
guillermo-del-toro-obsazuje-sveho-pinocchia-je-to-jedna-hvezda-vedle-druhe
Guillermo del Toro | Netflix
"Po letech snahy jsem konečně našel perfektního partnera v Netflixu," uvedl del Toro v prohlášení. "Strávili jsme dlouhou dobu sháněním kvalitního hereckého obsazení i štábu a po celou dobu jsme cítili jeho podporu. Všichni milujeme a děláme animaci s vášní a vírou, že je to nejlepší médium, které dokáže převyprávět tento klasický příběh zcela novým způsobem."
Del Toro Pinocchia režíruje spolu s Markem Gustafsonnem podle vlastního scénáře, který napsal s Patrickem McHalem. Vedle toho je del Toro i autorem textů k písním, o jejichž hudební stránku i soundtrack se postará Alexandre Desplat.
Natáčení Pinocchia začalo již v minulém roce, ale bylo stejně jako většina projektů přerušeno. Nyní se vše vrací do normálu. Termín premiéry ale prozrazen nebyl.