<

Bývalý útočník Komety jde na Slovensko. V Košicích budou hrát Havel i Pavlin

Foto: Ivo Dostál, hckometa.cz

21. srpna 2020, 14:02

Václav Jáchim

Českou legii ve slovenských Košicích rozšířili další dva hokejisté. Na východním Slovensku bude působit Pavel Jenyš, jenž byl dosud hráčem Komety, trenér Jan Šťastný počítá také se službami jiného útočníka Jana Havla. V Košicích nadále pokračuje slovinský zadák Žiga Pavlin.

Oba zmínění Češi mají zkušenosti z tuzemské nejvyšší soutěže, v Košicích od nich očekávají zkvalitnění ofenzivy. V české TELH hrál minulou sezonu pouze Jenyš, který vedle Komety nastoupil také za Dynamo. V ročníku 2019-20 absolvoval celkem 33 utkání, zaznamenal gól a nahrávku.

Jenyš zároveň vypomohl prvoligové Třebíči, nyní vyrazil na první angažmá v jiné evropské soutěži. Útočník, jenž měl před časem smlouvu s Minnesotou, strávil za Atlantikem pět sezon, ovšem do NHL se neprosadil. Loni uskutečnil návrat domů, teď je čerstvou posilou Košic.

„Pavel patří do zlaté generace brněnské Komety z ročníku 1996, který získával mistrovské tituly. Je to hráč, jenž má velké hokejové srdce, výborné fyzické parametry. A také dokáže přitvrdit. Vyzkoušeli jsme si ho, ve formaci s Martinem Pospíšilem a Martinem Bellušem vypadal velmi dobře," uvedl sportovní ředitel a hlavní trenér Jan Šťastný.

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Jan Havel strávil minulou sezonu v prvoligovém Ústí nad Labem, za 31 utkání stihl 7 branek a stejný počet asistencí. Českou Tipsport extraligu předtím okusil v pražské Spartě a v Chomutově, odkud ho velmi dobře zná Jan Šťastný. „Možná to pro někoho není známé jméno, ale je to hráč, který na sobě pracuje. Přišel pomoci, téměř vůbec neřešil podmínky – máme ho skoro zadarmo," doplnil kouč Košic.

Dres účastníka slovenské Tipsport ligy už v předchozím ročníku oblékal Žiga Pavlin, slovinský reprezentant se nyní dohodl na nové smlouvě. „Byli jsme v kontaktu od chvíle, kdy jsme začali se skladbou kádru. Získali jsme kvalitního a především zkušeného obránce, vážíme si, že se nám podařilo dohodnout na další spolupráci," doplnil Šťastný.

Žiga Pavlin hrál v nedávné minulosti české soutěže, nastupoval za Slavii a víc než tři sezony byl hráčem Motoru. Účastník dvou olympijských her startoval na třech světových šampionátech elitní kategorie.

Žiga Pavlin

Žiga Pavlin | Foto: Martin Kurfiřt

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz