Litoměřice: Park Václava Havla se promění v „Čítárnu pod širým nebem“

21.08.2020 15:28

Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích se již posedmé připojí k dalším severočeským knihovnám prostřednictvím iniciativy „Města a obce čtou“.

Litoměřice: Park Václava Havla se promění v „Čítárnu pod širým nebem“
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Čtenáři mohou v týdnu od úterý 25. srpna do neděle 30. srpna v parku Václava Havla listovat knihami, denním tiskem či časopisy z mobilní knihovny a užít si volné chvíle v houpací síti, sedacím vaku či relaxovat na trávě. Akce putuje během celých prázdnin městy a obcemi severních Čech, pomyslnou závěrečnou štafetu přebírají právě Litoměřice.

Návštěvníky této „Čítárny pod širým nebem“ čeká denně od 10 do 18 hodin zajímavý doprovodný program. „Příznivci literatury se mohou těšit na autorská čtení, hudební program, výtvarné dílny, lekci jógy, letos dokonce na vystoupení známého parkouristy a spoustu dalšího. Cílem projektu je podpořit čtení knih u dětí i dospělých a zároveň chceme zpestřit poslední týden prázdnin,“ informovala produkční a mediální pracovnice Knihovny Karla Hynka Máchy Kateřina Minková.

Rozmanitý týdenní program je připraven pro děti i dospělé. V úterý 25. srpna celou akci zahájí „Dopoledne s říkankou“ a pohádka „Co se nese v lese“, kterou uvede teplické Divadlo Na Klice. Více informací na zde nebo zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…