Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Strach o život. Fotbalista zkolaboval při zápase, zvládl ale dohrát. Už poněkolikáté

Sport

  5:00
Al Hilal - Bafétimbi Gomis je bývalý francouzský reprezentant, který momentálně obléká dres saúdskoarabského celku Al Hilal FC. A svým spoluhráčům připravil pěkně perné chvilky. Navíc ne poprvé.

Bafétimbi Gomis zase vyděsil spoluhráče foto: twitter.com/BafGomis

Běžela třináctá minuta saúdskoarabské ligy, když se útočník Gomis zničehonic sesunul v bezvědomí k zemi. Okamžitě se kolem něj shlukli spoluhráči i protivníci a urychleně zavolali přítomného lékaře.

Pro většinu z přítomných to nebyla žádná novinka. Gomis totiž dlouhé roky trpí vazovagální synkopou, tedy nemocí, která způsobuje náhlé ztráty vědomí. Podle všeho to není onemocnění, které by mu ohrožovalo život. V nebezpečí je pouze při pádech, kdy se může například udeřit do hlavy. S tím už ale počítá. I na jeho posledním kolapsu bylo poznat, že nadcházející stav dokázal rozeznat a raději se zastavil a ohnul, aby nepadal z moc velké výšky.

Bývalý hráč Lyonu, Swansea či Galatasaraye se po chvíli probral, kdo si však myslel, že ho čeká urychlený odjezd do nemocnice, ten se mýlil. Vytáhlý útočník totiž zvládl zápas dohrát, k výhře svému celku ale nepomohl Al Hilal prohrál 1:2.

„Jsem v pořádku. Bylo to víc strachu než újmy,“ uklidňoval pak fanoušky na svém twitteru.