Petr Adam
22. srpna 2020 • 13:15

Slovanu zakázali hrát! Je to skandál, hrozilo nám i zatčení, řekli šéfové

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vůbec nenastoupili a pravděpodobně budou kontumačně vyřazeni. Fotbalisté Slovanu Bratislava jsou rozladěni z toho, jak skončila jejich mise v Lize mistrů už v 1. předkole proti Klaksvíku. K utkání na půdě mistra Faerských ostrovů i přes odložení zápasu ze středy na pátek kvůli opakovaně pozitivním testům na COVID nedošlo. Ředitel klubu Ivan Kmotrík ml. po návratu na Slovensko nešetřil kritikou. „Jsem plný negativních emocí, cítím se bezmocný. To, co nám provedli, je skandál,“ řekl na letišti.



Ještě hodinu před zápasem se včera hráči domácího týmu rozcvičovali na trávníku, místní televizní kanál vysílal předzápasové studio, na stránkách UEFA už svítily sestavy obou mužstev. Slovan ale nastoupit nemohl - i kvůli hrozícím sankcím. „Jinak by nás mohla zatknout policie za porušení karantény,“ řekl sportovní ředitel Slovanu Richard Trutz pro RTVS.

Šlo o mimořádně komplikovanou kauzu a možná i náznak toho, jak mohou ostatní kluby dopadnout v nejistých časech. Začalo to v pondělí, kdy byla zjištěna u nejmenovaného hráče a funkcionáře Slovanu nákaza. Klub bez nich odcestoval k utkání, protože podle prohlášení klubu testy ostatních členů výpravy byly negativní.

Utkání bylo přeloženo a místo středy se mělo odehrát v pátek, protože se do něj nemohli zapojit fotbalisté z první části výpravy. Slovan kvůli tomu ve čtvrtek povolal z Bratislavy sedm hráčů áčka, kteří nebyli v původní nominaci, a doplnil je ještě o devět juniorů.

Před odletem byli všichni negativní, ale na místě byl u jednoho člena provizorní nominace zjištěn koronavirus. To s ohledem na pravidla místních úřadů znamenalo, že by slovenský celek musel do karantény, nebo se vrátit domů.

Zápas byl tak s konečnou platností zrušen, nicméně pachuť zůstala. Podle ředitele Kmotríka faerské úřady o sehrání utkání jednoznačně nestály. „Z druhé strany došlo k mnoha pochybením a procesy byly nesmyslně aplikované,“ kritizoval jejich postup.

Slovan se snažil, aby mohli nastoupit hráči s negativním testem ze Slovenska i Faerských ostrovů, kterých nakonec bylo na místě třicet. To však domácí autority neumožnily.  „Nastoupit jsme nemohli kvůli místnímu administrativnímu pracovníkovi, který nám určil karanténu a rozdělil, kdo do ní musí a kdo nikoliv,“ vysvětlil Kmotrík.

Proti následkům se nyní hodlá klub bránit oficiálním protestem. „Budeme bojovat. Jsem zklamaný a znechucený. Nevím, jak dál, je to nevídané,“ shrnul šéf Slovanu svoje pocity.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud