Hadí lázně v Teplicích zůstávají kulturní památkou, rozhodl soud
Zdroj: www.mkcr.cz
Teplice

Teplice - Dne 17. 8. 2020 byl vydán rozsudek Městského soudu v Praze, kterým byla zamítnuta žaloba společnosti Treinvest proti rozhodnutí ministra kultury Lubomíra Zaorálka, kterým potvrdil, že budova Hadích lázní v Teplicích zůstane i nadále kulturní památkou.

Soud v uvedeném rozsudku odmítl žalobní námitky a naopak se ztotožnil s argumentací ministra kultury a dal mu zejména za pravdu v tom, že památková zóna, kde se Hadí lázně nachází, k dostatečné ochraně památkových hodnot tohoto objektu nestačí. Zároveň v tomto případě nejsou ve smyslu památkového zákona splněny mimořádně závažné důvody pro zrušení prohlášení Hadích lázní za kulturní památku.

Proti uvedenému rozsudku může společnost Treinvest ještě podat kasační stížnost, o které by pak rozhodoval Nejvyšší správní soud.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru