22. srpna 2020 • 13:40

První místo, nebo nic. Startuje divoká bitva o jedinou vstupenku do ligy

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dukla? Hradec? Žižkov? Jihlava? Ve druhé lize začínají napínavé dostihy o jedinou vstupenku mezi elitu. Do FORTUNA:LIGY tentokrát projde jen vítěz, ostatní budou mít smůlu. Baráž se nehraje. Druhá liga má poprvé jen čtrnáct týmů: dvanáct kol se odehraje na podzim, zbylých čtrnáct na jaře. I do startu FNL zasáhl koronavirus, kvůli nákaze v Chrudimi se musel odložit zápas s Jihlavou.



Můžete čekat cokoliv, jen ne nudnou sezonu. Postupový klíč ve druhé lize je kvůli dočasnému rozšíření FORTUNY:LIGY brutální: nahoru se posune jen vítěz.

„V předchozích dvou sezonách jste mohli zakopnout, přesto jste pořád měli naději dostat se do ligy aspoň z baráže. Tohle teď padá. Každá chyba bude nekompromisně potrestaná pádem v tabulce,“ trefně poznamenal Zdenko Frťala, trenér Hradce Králové.

Frťalův tým bude patřit mezi nejžhavější adepty na titul druholigových šampionů. Hradec ve FNL načne už čtvrtou sezonu, čekání na návrat mezi vyvolené se po sérii tří čtvrtých míst začíná nepříjemně protahovat. „Sport nejde naplánovat, ale pro úspěch uděláme maximum,“ slíbil hradecký sportovní ředitel Jiří Sabou.

Hlad má i Dukla, která byla v minulé sezoně třetí a pak si s ní zle pohrála vyšší moc. Nejdřív se měla vyhnout baráži a rovnou postoupit, jenže tenhle scénář nakonec rozcupovala nedohraná prvoligová skupina o záchranu. Na Julisce bylo v létě dost živo: novým šéfem se stal devětadvacetiletý David Šrámek a s produktivním tandemem Lukáš Holík (Opava) & Daniel Tetour (Baník) odešlo dohromady patnáct branek z minulé sezony, zhruba čtvrtina gólové produkce Dukly.

„Oba přerostli náš tým, musíme to zvládnout bez nich,“ zavelel kouč Roman Skuhravý. „Chceme postoupit. Kluci dřou jako koně a společně hodláme udělat maximum pro to, abychom dopadli lépe než v minulé sezoně.“

A co probuzený Žižkov, který se na jaře prokousal na páté místo? Nový majitel Martin Louda slavnou fotbalovou značku oddlužil a v létě Viktoria přivedla exreprezentačního obránce Daniela Pudila, možná nejblyštivější jméno nové druholigové sezony. Potenciální nevýhoda v boji o postup: kvůli rekonstrukci stadionu budou Pudil a spol. hrát v azylu na Proseku, skoro deset kilometrů od vlastní arény.

„Kdo je pro mě favorit? Vždycky se koukám sám na sebe, takže za favorita považuju Viktorku Žižkov,“ citoval klubový web brankáře Milana Švengera. „Teď už se není za co schovávat a nebojíme se říkat, že jednoznačný cíl je skončit v top tři.“

Překvapit může i omlazená Jihlava, která přes léto seškrtala rozpočet na polovinu. Odešli nejlépe placení hráči, ale třeba král druholigových střelců Stanislav Klobása (zatím) zůstává. Právě Jihlavy se týká aktuální případ koronaviru v Chrudimi, která sice po negativních testech od středy znovu trénuje, ale karanténní opatření tam budou trvat až do pondělí. Odložený sobotní zápas Chrudim vs. Jihlava se bude hrát jindy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud