Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Šumperské Preludium Aloise Motýla

22. srpna 2020 - 19:18

Zpět na seznam článků

Úspěšná klavíristka Klára Gibišová oslaví narozeniny koncertem

Šumperské Preludium Aloise Motýla

Klára Gibišová zdroj foto: DK

Závěrečný koncert 47. ročníku festivalu Preludium Aloise Motýla, který se v náhradním termínu uskuteční čtrnáctého září v klášterním kostele, se ponese ve slavnostním duchu. „Pro návštěvníky koncertu bude jistě milým potěšením, že společně s talentovanou klavíristkou Klárkou Gibišovou mohou zcela netradičně oslavit její desáté narozeniny. Velmi nás těší, že si pro tento významný den zvolila vystoupení právě v Šumperku,“ zve na slavnostní večer produkční domu kultury Michaela Horáková.

K hudbě Klárku přivedly starší sestry, které hrály na příčnou flétnu a klarinet, a ona je doprovázela kvílením na zobcovou flétnu. Jako rodinné trio poprvé společně vystoupily, když jí bylo teprve dvacet měsíců. První skutečnější hudební pokusy zkoušela v necelých třech letech - sama jen po sluchu začala hrát Kočka leze dírou a brzy další dětské písničky nebo koledy.

Od roku 2015 je žákyní pražské ZUŠ Ilji Hurníka pod vedením paní profesorky Taťány Vejvodové, výuku a další soukromé lekce začala směřovat k prvním koncertům a soutěžím. Ve volném čase se věnuje také dabingu a ráda čte.

Klára Gibišová zdroj foto: DK

Od té doby nasbírala řadu ocenění a na pódiu udává tempo známým orchestrům. Měla možnost si zahrát na několika prestižních akcích a místech, například i v pražské Katedrále svatého Víta. Již nyní má velmi dobře nakročeno na hvězdnou kariéru.

Ke svému šumperskému vystoupení si přizvala dvě talentované studentky konzervatoře v Kroměříži - houslistku Julii Kubíčkovou a klavíristku Elišku Tkadlčíkovou. Během koncertu zazní skladby od W. A. Mozarta, J. S. Bacha nebo F. Chopina.

Julie Kubíčková zdroj foto: DK

Koncert se uskuteční od 19 hodin v klášterním kostele, vstupné na sezení je sto korun.

pozvánka zdroj: DK

Autor: red., M. Horáková - dk, zdroj foto: DK

Fotogalerie

Klára Gibišová                           zdroj foto: DK

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.