Zde může být vaše reklama.

Povedený start ligy Sigma začala dobře, zvládla doma Liberec

Sigma začala dobře, zvládla doma Liberec

foto: Petr Pelíšek

22. 08. 2020 - 18:56

Fotbalisté SK Sigma Olomouc vstoupili do nové sezóny FORTUNA:LIGY velmi dobře. Doma na Andrově stadionu si v prvním kole poradili se Slovanem Liberec.

Sigma bez trenéra Radoslava Látala a asistenta Jiřího Nečka šla do zápasu se sportovním manažerem Ladislavem Minářem. K utkání nebyli nominování Mojmír Chytil, Jakub Yunis, Jan Štěrba, Milan Kerbr a Jáchym Šíp.

Hanáci vstoupili do zápasu aktivně, ale mimo dvou nevýrazných střel Gonzáleze se v úvodu mnoho nedělo. Ale přesto šla Sigma do vedení. V 16.minutě kopl zleva roh Zahradníček, Hubník vrátil míč hlavou na zadní a tam hlavičkoval González. A bylo to 1:0. Ve 27.minutě poslal přímý kop za faul na Housku do zdi Zmrzlý. A o šest minut později měla Sigma velkou šanci, Zahradníček centroval zprava, míč před bránou nestihli dorazit do brány ani Nešpor, ani Breite. Devět minut před přestávkou střílel za hosty zdálky nebezpečně Mikula, to také bylo jediné trošku zásadnější, co olomoucká obrana skvěle dirigovaná Romanem Hubníkem Liberci dovolila.

V úvodu druhé půlky se dlouho nic nedělo. Sigma si v klidu hlídala náskok, hosté neměli nic. Až do 64.minuty, kdy poněkud zaspali záložníci a Hubník musel vyrazit proti Rabušicovi a sudí Julínek odpískal penaltu. Tu ovšem Marovi brankář Mandous chytil. Pak už si Hanáci těsnou výhru pohlídali.

"Máme tři body, což je strašně důležité. S Libercem jsou to těžká utkání, má silné mužstvo, takže můžeme být spokojeni. V první půlce jsme měli, až na jednu střeli utkání pod kontrolou. A snažili jsme se být nebezpeční v křídelních prostorech a hrát přímočařeji. Myslím, že taktika byla správná. Druhá půlka to bylo napřed oukej, ale po patnácti minutách jsme začali trošku zmatkovat. Z toho vyústila ta penalta. No a závěr, ten už jsme pak uhráli v pořádku," řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář, který dnes tým koučoval z lavičky. "Naposledy jsem vedl tým, když jsme se zachraňovali a hráli v Liberci jedna jedna. To už je šest let. Bylo to těžké pro Radka, týden chytá tým, pak tam být nemůže. Museli jsme to konzultovat, měli jsme spolu hodně telefonátů. Musel jsem se podívat ještě na videopřípravu, hodně jsem mluvil i s Vojtou Smolákem, který k tomu je blízko. Myslím, že pro všechny to nebylo ideální, ale bohužel to nastalo.  Nějakým způsobem jsme se s tím popasovali," podotkl.

„Typický první zápas. Nemělo to žádnou extra kvalitu. Olomouc začala aktivnější, my jsme čekali na brejky, ale nedařilo se nám to. Ve druhém poločase jsme byli aktivnější, dobře napadali rozehrávku. Střídání nám pomohlo. Prohráli jsme gólem ze standarky, naopak penaltu neproměnili. Asi to byl spíše remízový zápas," řekl trenér Liberce Pavel Hoftych.

SK Sigma Olomouc - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branky: 16. González. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Myška. ŽK: Hubník, Nešpor, Breite – Pešek Mosquera, Rondič, Tijani. Diváci: 2216.

SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Zahradníček (88. Vepřek), Houska, Greššák, Breite, González (76. Falta) – Nešpor (70. Zifčák). Trenér Ladislav Minář.
Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula – Barac (56. Rondić), Hromada – Pešek (87. Fukala), Mara, Mosquera (81. Šulc) – Matoušek (56. Rabušic). Trenér Pavel Hoftych.

Další články