Zde může být vaše reklama.

Vítězný záskok Minář: Užil jsem si to velmi dobře

Minář: Užil jsem si to velmi dobře

foto: Petr Pelíšek

22. 08. 2020 - 20:14

Sportovní manažer Ladislav Minář musel dnes na lavičce SK Sigma Olomouc zastoupit trenéra Radoslava Látala. Ten je, stejně jako jeho asistent Jiří Neček, v karanténě a nemůže se týmu věnovat. „Dostal jsem zadání odkoučkovat utkání a držet se toho, co nachystali,“ řekl Minář po domácí výhře nad Libercem.

Jak hodnotíte utkání?
Máme tři body, což je strašně důležité. S Libercem jsou to těžká utkání, má silné mužstvo, takže můžeme být spokojeni. V první půlce jsme měli, až na jednu střelu, utkání pod kontrolou. A snažili jsme se být nebezpeční v křídelních prostorech a hrát přímočařeji. Myslím, že taktika byla správná. Druhá půlka to bylo napřed oukej, ale po patnácti minutách jsme začali trošku zmatkovat. Z toho vyústila ta penalta. No a závěr, ten už jsme pak uhráli v pořádku.

Jak jste si užil být znovu v akci, přímo na lavičce?
Užil jsem si to velmi dobře. Proto stávám třeba v tunelu, venku trpím na tribuně. Tím, že se můžu vykřičet a gestikulovat, tak je to pro mě lepší. Ve čtvrtek večer jsme věděli, že ten stav je takový. A bylo hned jasné, že se k tomu musím takto postavit.

Po jak dlouhé době jste zase koučoval mančaft v soutěžním zápase?
Naposledy jsem vedl tým, když jsme se zachraňovali a hráli v Liberci jedna jedna. To už je šest let. Bylo to těžké pro Radka, týden chytá tým, pak tam být nemůže. Museli jsme to konzultovat, měli jsme spolu hodně telefonátů. Musel jsem se podívat ještě na videopřípravu, hodně jsem mluvil i s Vojtou Smolákem, který k tomu je blízko. Myslím, že pro všechny to nebylo ideální, ale bohužel to nastalo. Nějakým způsobem jsme se s tím popasovali.

Trenér i asistent musejí být v karanténě. Takže vy nyní budete na hřišti každý den? Povedete i tréninky?
Ano. Až do té doby, než se kluci zapojí, tak budu muset být denně na hřišti. Ale ti kluci samozřejmě mají plán tréninku, svoji představu, svůj obsah nachystaný. Něco samozřejmě můžu trošku změnit, ale budu dodržovat to, co mají nachystané.

A zvládnete trénovat a sportovně ředitelovat zároveň?
V Boleslavi jsem to takto dělal skoro dva roky. Po tréninku jsem se věnoval ředitelské práci. Tento postup znám.

Komunikovali jste s trenérem během utkání?
Byli jsme v kontaktu. Zajímaly mě postřehy, jak to vypadá v telelvizi, v poločase jsme spolu mluvili. Trefili jsme se i do střídání, měli jsme ho připravené a on ho zrovna také chtěl.

Zatrnulo vám, když VAR řešil možnou červenou pro Martina Nešpora?
Ne, nezatrnulo. Už jsme se na to dívali. Žlutá byla správné řešení. Ale napřed jsem v kabině o přestávce řekl Nešpimu, že už má žlutou a nemůže do toho jít natvrdo, abychom náhodou nedohrávali v deseti.

Jak hodnotíte výkon pravé strany sestavy Sigmy?
Hála a Zahradníček se mi líbili. Dostávali jsme se tam více pravou stranou. A ve druhém poločase jsme se tam chtěli dostávat více a rychleji. Ještě to ale mohlo být lepší a nebezpečnější.

Na levém kraji obrany nastoupil možná trošku nečekaně Ondřej Zmrzlý.
Tím, že jsem dostal sestavu od trenérů, tak jsem nad tím nespekuloval. Ale blesklo mi hlavou, že Liberec tam má na krajích rychlé a nebezpečné hráče. Ale respektoval jsem to, co si nachystali trenéři. Dostal jsem zadání odkoučkovat utkání a držet se toho, co nachystali. Bavíme se o tom, jestli by mu více neseděl levý bek nebo levý stoper. Na záložníka je potřeba, aby byl trošku zkušenější. Shodli jsme se, že ho vidíme v těchto pozicích.

Poprvé nastoupil v mistráku za Sigmu Roman Hubník. Jak hodnotíte jeho výkon?
Byl excelentní. Pokud bude zdravý, tak to je neskutečný přínos. Myslím, že jeho výkon byl suverénní.

Zlomem mohl být pokutový kop, to hodně pomohlo zisku tří bodů.
Penalta byla. A měli jsme štěstí. Kdyby ji proměnil, tak se to mohlo otočit. Ale stálo při nás tentokrát štěstí a Mandy to chytil.

Proč jste nešel s týmem na děkovačku?
Děkovačka? Nechodil jsem na ně nikde. Nyní je to věc trenéra, já jsem takový záskok, tak tam nebudu chodit. Teď jsme vyhráli, tak půjdu na děkovačku, pak třeba prohrajeme na Spartě a zase se schovám? To ne. Trenér je Radek a jako zaskakující nepůjdu na děkovačku. Ale děkuji fanouškům, fandili nám, viděli, že se kluci snažili.

Další články