Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bohemians mohou oplatit Mladé Boleslavi červencové vyřazení z bojů o Evropu

Žádné dva týmy se spolu v minulé sezoně neutkaly častěji. Bohemians změřili síly s Mladou Boleslaví hned sedmkrát, z toho čtyřikrát v ligové soutěži. Mírně lepší byli Středočeši, kteří po úspěšném dvojzápase nadstavbové skupiny postoupili do finálového utkání o Evropskou ligu. Na Klokany vyrukuje Mladá Boleslav s téměř kompletně novým útokem, zatímco domácí znovu musí hledat střelce. Přímý přenos sledujte od 18:20 na ČT sport.

Josef Jindřišek z Bohemians střílí na branku Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Ze stabilních mladoboleslavských útočníků zůstal pro další sezonu v kádru pouze Jiří Klíma. Tomáš Wágner odešel do kyperské Nea Salamis a další ofenzivní hráč Tomáš Ladra hostuje v Jablonci.

Do města automobilů se naopak z tureckého Kayserisporu vrátil Muris Mešanovič a na hostování získali Boleslavští Lotyše Davise Ikauniekse z Jablonce a zejména Václava Drchala, který po dlouhé zdravotní pauze na jaře ve Spartě příliš prostoru nedostal.

"Ve Spartě bylo na začátku přípravy hodně útočníků, tak jsme se s manažerem domluvili, že Mladá Boleslav bude ideální volba, i proto, že o mě hodně stála," uvedl Drchal.

"Po koronavirové pauze jsem v podstatě nebyl v kádru, dostal jsem se na hřiště asi jen dvakrát, z toho jednou na kraji zálohy," dodal jednadvacetiletý talent.

Mešanovič by zase rád navázal na vydařený loňský podzim, kdy vytvořil v Boleslavi produktivní duo s Nikolajem Komličenkem.

"Návrat vnímám úplně normálně. Kádr se trochu obměnil, ale většinu kluků znám z ligy a myslím, že si na sebe rychle zvykneme," věří třicetiletý Bosňan.

Středočeši, kteří se na jaře výsledkově dost trápili, tak najednou mají k dispozici hned čtyři kvalitní útočníky.

"Všude, kde jsem hrál, byla konkurence veliká. A vnímám to pozitivně, protože právě konkurence pomáhá hráčům k tomu, aby se posunuli na lepší úroveň. Doufám, že nám to pomůže i jako týmu, abychom předváděli ten fotbal jako loni na podzim," řekl Mešanovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Bohemians - Mladá Boleslav

Klokani by rádi navázali na vydařenou minulou sezonu a hned na úvod navíc mají možnost vrátit Mladé Boleslavi vyřazení z bojů o kvalifikaci Evropské ligy.

Jenže v ofenzivní fázi sčítají spíš ztráty. Produktivní Matěj Pulkrab se vrátil do Sparty, Kolumbijec Jhon Mosquera po konci smlouvy utekl do Liberce, a navíc se zranil Jan Vodháněl.

"Samozřejmě je to citelný zásah. Ale všichni tady jsme nahraditelní bojovností a týmovým duchem," vyzdvihl tradiční silnou stránku "Bohemky" záložník Petr Hronek.

"Věříme, že se Honza Vodháněl brzy dá dohromady a zase ho zapojíme do týmu," doplnil asistent zelenobílých Erich Brabec.

I proti posílenému soupeři mohou jít Bohemians se sebevědomím, Mladou Boleslav v loňské sezoně v obou domácích utkáních porazili.

"Beru to tak, že je to první zápas v sezoně. Bude to pro nás něco úplně jiného než minule, ale věřím, že se na ně znovu dokážeme připravit," uzavřel Hronek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články