Fleret přišel představit do studia album V podroušeném stavu

21. srpen 2020

Hostem Pavla Vacka v pondělním Rendez-vous byli členové kapely Fleret frontman Zdeněk Hrachový a bubeník Rostislav Koplík.

Dvorní kapela Valašského království využila koronavirovou přestávku k natočení nového alba s dvojsmyslném názvem V podroušeném stavu. Naznačuje mimo jiné období, ve kterém vznikla.

Samotné natáčení probíhalo na dálku, stejně tak i tvorba písniček. Za normálních okolností kapela zkouší a písničku dolaďuje společně. V době nucené karantény skládal Zdeněk Hrachový muziku na zaslané texty a písničku pak nahrál na španělku. Ostatní se pak do skladby už sami trefovali svými nástroji.

Desce to ale vůbec neuškodilo, což dokazuje i malá ukázka z alba v podobě písničky zahrané přímo ve studiu NA VELIKÉ NOCE. Poslechout si ji můžete zde.

Na vlnách Českého rozhlasu Zlín byla řeč i o aktuálních a budoucích koncertech, o vzniku jednotlivých skladeb a co se za jejich obsahem skrývá, o setkávání s ostatními muzikanty a o spoustě dalších témat. My jsme pro vás připravili záznam celého rozhovoru.

 

Fleret už jednoznačně patří mezi legendy na naší hudební scéně. Jejich písničky jsou osobité a spousta z nich zlidověla. Fleret během 37 let natočil víc než patnáct alb a může se pochlubit téměř 180 písničkami.

Členové kapely

ZDENĚK „HRACH“ HRACHOVÝ - kapelník Fleretu, autor hudby k většině písní, kytara, dvanáctistrunná kytara, mandolína, fujara, 

STANISLAV „STÁŇA“ BARTOŠÍK - housle, kazoo, foukací harmonika, měchy dud, zpěv, 

VÍTEK „ORF“ ROKYTA - elektrická kytara, harmonika, zpěv,

RADEK POSTAVA - baskytara,

ROSŤA „ROCKY“ KOPLÍK - bubeník.

autoři: Pavel Vacek , Růžena Vorlová | zdroj: https://www.fleretmusic.cz/
Spustit audio

Související