Zde může být vaše reklama.

Kolaps po pauze Holice doma ztratila náskok proti Vsetínu

Holice doma ztratila náskok proti Vsetínu

foto: Petr Pelíšek

23. 08. 2020 - 13:30

Fotbalisté 1.HFK Olomouc stále v novém soutěžním ročníku čekají na vítězství. Naposledy v sobotu doma ve třetím divizním kole nad Vsetínem po prvním poločase vedli o dvě branky, ale nakonec prohráli.

Domácí se ujali vedení v 10. minutě, kdy kombinaci před vápnem zastavili hosté jen za cenu faulu, který potrestal z přímého kopu Mazouch střelou přes zeď. Ve 25. minutě poslal Bernatík centr přesně na zadní tyč. Míč sice netrefil Stoklasa, jak chtěl, ale donutil hostujícího brankáře k zákroku, a následnou dorážku už umístil do branky. Zbytek poločasu se odvíjel v režii domácích, kteří však už své šance nedotáhli k úspěšnému zakončení.

Do druhého poločasu vstoupili stále aktivně domácí, ale zahazovali jednu šanci za druhou. Což se jim nakonec vymstilo. Po hodině hry se Vsetínu povedlo snížit. A když pak Holice zahodila i další šance, přišel v posledních patnáctiminutovce šok. Hosté dali dvě branky a otočili vývoj zápasu.

„První poločas byl z naší strany výborný, když jsme soupeře do ničeho nepustili a zaslouženě jsem tak vedli, ale díky kolapsu v druhém poločase se vše hodnotí špatně. Celá práce za první poločas šla vniveč. Ten problém, který se nás drží, prostě nejsme schopni odstranit. Sami jsme se do potíží dostali a tak nyní nezbývá, než že se z nich sami musíme dostat zodpovědnou prací a přístupem,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

Další zápas hraje 1:HFK Olomouc v sobotu 29. srpna na Nových Sadech (16.30).

1. HFK Olomouc - FC Vsetín 2:3 (2:0)
Branky: 10. Mazouch, 25. Stoklasa – 58., 85. Mišinský, 74. Kovařík. Rozhodčí: Urbánek – Malimánek, Habermann. ŽK: Stoklasa, Ma. Vyskočil – Vítek, Dudík, Šulák. Diváci: 71.
1. HFK Olomouc: Machalický – Krumpolc, Krejčí, Forch, Buček – Stoklasa (59. Červenka), Mazouch, Laštůvka, Spurný (70. Regec), Bernatík (83. Novotný) – Vyskočil Martin (86. Kotůlek). Trenér Jiří Derco.
FC Vsetín: Eliáš – Naňák, Matůš (63. Gerža), Dudík, Maček (46. Foltýn) – Vítek – Šulák, Surovec, Mydlář (69. Zuzaňák), Kovařík – Mišinský (87. Doležal). Trenér Miroslav Mičega.

Další články