Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Discopříběh je nesmrtelný: 6 zajímavostí, které jste o této komedii možná netušili

Snímek z filmu Discopříběh.
Zdroj: Bonton
+ Další 3 fotografie
Zajímavosti
Discopříběh je prostě legenda. V televizi ho pravidelně reprízují a pořád nás to baví. Broukáme si u toho písničky Michala Davida a přepadá nás nostalgie. Přinášíme 6 věcí, které jste o filmu určitě netušili!

1. Texty i scénář psal Eduard Pergner (otec Terezy Pergnerové), vášnivý kuřák svoji neřest při psaní textů k písním ještě zvýšil. Dokázal denně vykouřit více než dvě krabičky cigaret. Pod texty a scénářem byl ale podepsán jako Boris Janíček, což byl jeho oblíbený pseudonym.

2. Když se Jirka, tedy Rudolf Hrušínský nejmladší, rozhodne nechat ostříhat, tak to ve filmu vypadá, že ho dohola ošmiká kámoška Jitka, kterou hrála Jaroslava Bobková-Stránská. Herečka to několikrát zkoušela, ale natrénovat to nedokázala. Rudu Hrušínského nakonec stříhala zkušená kadeřnice, ve filmu je proto jen záběr na její ruce.

3. Premiéry filmu se nedožil Karel Vochoč , jenž ve filmu ztvárnil Jonáka, poněvadž ho nečekaně zabil infarkt.

4. Premiéra filmu byla v amfiteátru v Plzni, neboť právě tam se film natáčel. Na slavnostní promítání přišlo neuvěřitelných 22 tisíc diváků.

5. Evu ztvárnila Slovenka Mariana Slováková, kterou si režisér Jaroslav Soukup vyhlédnul v magazínu, kde fotila módu. Mariana se ale nedokázala poprat s češtinou, proto ji musela předabovat Jana Mařasová.

6. Ladislav Potměšil utrpěl během natáčení několik úrazů. Když naháněl svého filmového syna na železniční stanici, tak si natrhl sval. Při scéně, kdy bouchl do dveří a rozbilo se sklo, se nepříjemně zranil. Protože filmaři chtěli, aby záběr vypadal realisticky, nechali ho bouchnout do opravdového, lehce naříznutého skla...

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy