I tady ale vyrostl pěkný areál dokazující, že když se chce a nechybí invence a zkušenosti, dá se festivalové městečko se vším potřebným postavit i tzv. na pětníku. Pár minut po osmnácté hodině páteční program otevřela kapela Lety mimo, která na poslední chvíli nahradila do karantény uvrhnutý a avizovaný Ešus. Už Lety mimo roztančily svým kosmickým pop punkem některé z fanoušků, což se ještě více podařilo následujícímu takřka místnímu seskupení Medvěd 009, který na pár písniček pozval na pódium bývalého člena Honzu Štrupa a bavil vtipnými skladbami o sekačkách či Olgoji Chorchoji s nesmrtelným kytarovým riffem.

Na ze tří čtvrtin dívčí kapelu Gaia Mesiah už pod pódiem nebylo k hnutí a zpěvačka Marka Rybín tentokrát skákala na pódiu méně než jindy. Před půlnocí pak program ukončili slovenští Horkýže Slíže, jejichž zpěvák Kuko dorazil na první písničku Maštal‘ o hořícím slovenském stavení oblečený v hasičské uniformě i s přilbou a s mikrofonem ukrytým v hasičské hadici.

Průjezd vojenské techniky spojený s prohlídkou se na milovickém Náměstí 30. června konal v pátek 21. srpna.
OBRAZEM: Do Milovic dorazili v pátek sovětští vojáci i s tanky

V tropické noci vládla v areálu nádherná atmosféra společného zpěvu, tance a pospolitosti navzdory všem vyhlašovaným a měněným vládním opatřením ohledně virové nákazy, kterou si tady vůbec nikdo nepřipouštěl. V sobotu festival pokračuje dalším programovým dnem začínajícím už dvacet minut po jedné hodině koncertem čáslavské kapely Big S, celkem zahraje sedm skupin, mimo jiné Cocotte Minute, Krausberry či Vypsaná fiXa.