Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Partička v Brně, Pavel Tomeš, koncert Budoáru staré dámy, letní kino na Vlněně, Styl a Kabo a gastronomický zážitek u Staré radnice

Léto teprve začalo a my už máme před sebou poslední prázdninový týden. Někdo možná ještě dohání dovolenou a vyjíždí poznávat krásy mimo Brno, ti, kdo ale zůstávají ve své domovině, nemusí klesat na mysli. Brno nám jako vždy přichystalo plnou náruč kulturního vyžití! Čeká vás cvičení bránice u standupu Pavla Tomeše nebo legendární Partičky, koncert v Huse na provázku, letní kino i pořádná žranice u staré radnice v latinskoamerickém a mexickém duchu.

Už od soboty se na Brněnském výstavišti rozpíná svět módy na každoroční události STYL A KABO. Milovníci módy se na brněnské Výstaviště mohou podívat ještě v pondělí. Čekají vás prezentace módních značek, designerů, módní přehlídky a nové technologie. 

V úterý si skočte do Cabaretu des Péchés pořádně procvičit bránici. Brněnský komik Pavel Tomeš si tady od osmi střihne speciál, ve kterém představí svoje nejlepší čísla. Pavla, kterého znáte nejen z TV pořadu Comedy club nebo z pořadu Na stojáka, ale hlavně z pravidelného vystupování v Cabaretu v rámci Stand-up jako Brno, jistě není třeba představovat. Svým ostrým humorem vás bude provázet celý večer tak, že se vám ráno bude hned vstávat o něco líp. 

Smích vás může provázet i ve středu. Do Brna totiž míří banda improvizátorů, herců a komiků ze známého pořadu Partička, která se z televizních obrazovek vydá rovnou na pódium. Geňa, Michal, Bohouš, Igor, Marián a vždy jeden speciální host vás provedou večerem plným zábavy. 

Středeční večer přinese i koncert. V rámci festivalu Uprostřed se na dvoře divadla Husa na provázku v osm hodin objeví kultovní kapela Budoár staré dámy. Energický, místy křehký, místy brutální dívčí zpěv, nakažlivé melodie, poetické texty a neobvyklé ohýbání českých slov. Radost z hraní, naléhavost sdělení a humor vám jistě ozvláštní prostřed týdne. 

Čtvrtek přinese další film pod širé nebe. Letní kino na Vlněně tentokrát přinese pecku z loňského roku, film Rocketman, který popisuje úžasný a popově barevný život zpěváka Eltona Johna. O půl desáté si tak nezapomeňte vzít k Vlněně deku a popcorn, abyste si film vychutnali v pohodlí. 

Místo Anglie ale můžete dát ve čtvrtek přednost iberické Americe, a to plnými doušky i sousty! Festival iberoamerické kultury Ibérica nepřináší pouze zážitky sluchové či vizuální, ale i chuťové. Tradiční Fiesta Gastronómica naplní prostor nádvoří brněnské Staré radnice vůněmi španělských tapas, autentické paelly od El Romera či mexických tacos. Chybět nebudou ani vína z Pyrenejského poloostrova a Latinské Ameriky či kolumbijská káva. V průběhu odpoledne se můžete těšit také na řadu hudebně-tanečních vystoupení. Představí se Escola de Samba, Radek Bagár latin sexteto, Morenito de Triana, brněnské taneční školy a mnozí další.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl - neobyčejné Brno

Štítky KULTURA, Brno, koncert, Pavel Tomeš, radnice, letní kino, Budoár staré dámy, Divadlo Husa na provázku, styl, film, krása, Brněnské výstaviště, Elton John

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Partička v Brně, Pavel Tomeš, koncert Budoáru staré dámy, letní kino na Vlněně, Styl a Kabo a gastronomický zážitek u Staré radnice  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.