Šikana na ledě, zamilovaná Kostková či Mádl v roli "moderního fotra" aneb na čem právě pracují naši oblíbení herci

Šikana na ledě, zamilovaná Kostková či Mádl v roli "moderního fotra" aneb na čem právě pracují naši oblíbení herci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z mnoha zajímavých projektů, které se spustili po jarním zmrazení kulturní tvorby, vybíráme další várku děl, na které se můžeme těšit a tentokrát je mezi nimi i seriál.

Hvězdy nad hlavou

V režii Martina Knoppa a Davida Laňka rozjíždí nový projekt i televize Prima.

Jde o seriál, jehož hlavní dějovou linku tvoří život veterinářky Lucie Boučkové, kterou si zahraje Tereza Kostková (není to její první role veterinářky, už si tuto profesi zkusila v seriálu Temný kraj).

Lucie je nejen schopná veterinářka, ale i matka syna Filipa, a právě na tyto dvě věci se poslední roky soustředila. Jenže najednou zjišťuje, že už jí to ke spokojenému životu nestačí a chce se zase cítit jako žena a navíc milovaná.

Ve svém životě má nedořešený vztah se svým bývalým manželem, kterého si zahraje Roman Vojtek. Do života se jí dostává také nový muž, sympatický architekt Veselý, kterého ztvární Roman Zach. To vše bude doplněno láskou a péčí o zvířata.

V seriálu se můžeme těšit i na herce, které tam často nevídáme, například Bolka Polívku, Petra Nárožného, Pavla Zedníčka, Veroniku Žilkovou, Veroniku Khek Kubařovou, Václava Koptu, Alenu Mihulovou, Jitku Smutnou, Miroslava Táborského a další známé i neznámé tváře.

Seriál by se měl objevit na obrazovkách v příštím roce.

Smečka

Nejen hokejový fanoušci se můžou těšit na film ze sportovního prostředí. Jde o koprodukční počin, česko – slovensko – lotyšskou spolupráci. Režie se ujal Tomáš Polenský a jde o jeho první celovečerní snímek.

Děj se točí kolem hokejového klubu Vlci, kde hrají dospívající chlapci. Jméno klubu nebylo vybráno náhodně, jedná se o symbol vztahů, které v klubu panují, a které lze s nadsázkou přirovnat k hierarchii vlčí smečky, kde vládne právo silnějšího a nejslabší jedinci jsou často napadáni silnějšími.

Šikana dětí je téma, které je v současné době poměrně aktuální, a tak lze předpokládat, že snímek vzbudí zájem nejen u fanoušků tohoto oblíbeného sportu.

Hlavní roli šestnáctiletého brankáře Davida si zahraje brněnský rodák Tomáš Dalecký. V dalších rolích se objeví Tomáš Mrklík, Jiří Vyorálek, Vlastina Svátková a další.

Po účasti na filmovém festivalu ve Zlíně se v kinech snímku dočkáme 8. 10. 2020.

Deníček moderního fotra

Kdo se bál, že mateřství zaměstná Terezu Rambu na plný úvazek, tak si může oddechnout. Okatá herečka a cestovatelka sice nezapomíná komentovat pravidelně na sociálních sítích své každodenní mateřské radosti, ale profesionál se v ní nezapře, a tak se pouští do dalšího celovečerního projektu, kde může zúročit své nově nasbírané zkušenosti.

Z oblíbeného blogu Dominika Landsmana: Deníček moderního fotra vznikla velice úspěšná kniha a ta se stala základem pro vznik scénáře k filmu. Toho se ujal Jan Haluza, který má sám v tomto oboru bohaté zkušenosti a nebál se je použít. Vzal na sebe úlohu scénáristy i režiséra.

Vyrovnaného a šikovného tatínka pečujícího o svého potomka si zahraje Jirka Mádl, který je ze spolupráce s Terezou velice nadšený.

Ve filmu si zahrají Lukáš Hejlík, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, Lucie Benešová, Roman Zach, Dominik Landsman.

Snímek by měl jít do kin 21. 1. 2021.