Návštěvníci Českého Krumlova mají k dispozici tištěnou i internetovou verzi nového průvodce po zajímavostech městské architektury

24. srpen 2020 08:00

Lidé se dozví zajímavosti o různých stavbách napříč celým městem i stavebními slohy a navíc můžou využít tematické prohlídkové trasy.

Tištěný průvodce, kterého návštěvník dostane zdarma v městském infocentru, slouží jak návštěvníkům, tak i místním. Architekt Filip Hermann ho dal dohromady s přítelkyní, která je studentkou dějin umění.

Tematické prohlídkové trasy jsou tři, jedna je například věnovaná čistě sakrálním stavbám, další zase třeba výhradně prostředí zámku:

Nový krumlovský průvodce existuje na papíře i online

„Pak je tu trasa Za novou architekturou. Například někdo přijede to Krumlova a nezajímá ho až tak příliš stará architektura, ale i nová. Tak se může vydat třeba na tuto trasu a objevit například dům z roku 1998, což jsou Domy s pečovatelskou službou od architekta Lábuse,“ naznačuje Filip Hermann.

Internetový průvodce je k vidění na stránkách krumlovskybaraky.cz. Od toho tištěného je rozšířený o větší počet informací a také o historické fotografie.

Čtěte také

„Celé to ještě vychází z facebookové stránky krumlovskybaraky.cz. Tím jsme začali, dávali jsme tam cca dva příspěvky týdně, rychle si to získalo, lidé tam diskutují, což máme rádi,“ dodává Filip Hermann.

Obě verze průvodců chtějí autoři neustále doplňovat a obohacovat třeba i o stavby z okolních měst a obcí, jako jsou například Větřní nebo Chvalšiny.

Celou reportáž si můžete poslechnout online nebo stáhnout do počítače či mobilu a poslouchat později.

Spustit audio

Související