Kašperk rozezní obří gong a didgeridoo

vyprava1

 

Již zítra (úterý 25. 8.) můžete být  součástí unikátního projektu spojujícího krajinu a místo se zvukem a meditací, který  je pro zájemce připraven  na místě, které samo o sobě je spojeno s dávnou mystikou.

 

Na nádvoří hradu Kašperk zažijete dvouhodinovou hudební performanci britského hráče na gongy Bear Love a Ondřeje Smeykala, českého hráče na didgeridoo.

 

VSTUPENKY v prodeji   >>>ZDE<<<

 

vyprava2

 

Hrad Kašperk je jedním z míst, kde se  odehrává další  ročník hudebního putování  Českou zemí. Výprava spojuje genia loci kulturní krajiny a historické architektury, s akustickou hudbou  a meditací. Více než 15 unikátních míst České republiky (např. Klášter Kladruby, klášter Plasy, renesanční vila Kratochvíle, pacovská barokní kaple) rozezní  kolekce obřích gongů (2,2 m!) za doprovodu australského didgeridoo.

 

Koncepce Výpravy spojuje instrumentální prvky archaických kultur, zve do nitra zvuku, který vypráví celému tělu pradávné příběhy o nás.

 

Výpravu lze těžko popsat slovem koncert.  Zve nás do elementárního zvukového proudu.  Dřevo, kov či přírodniny v podobě nejstarších nástrojů světa nám zvukem nabízí znovuoživení našich dávných zkušeností. Dvouhodinová performance je událostí nejen pro uši. Frekvence nástrojů rezonují, spojují  tak hráče s posluchačem i prostorem, společné setkání se stává zážitkem jednoty.

 

VSTUPENKY v prodeji   >>>ZDE<<<

 

—-

Bear Love se specializuje na zvukové experimenty s obřími gongy, dosahujícími velikosti 2 metrů v průměru. Žije a pracuje v Londýně, rádius jeho působení je po celé Evropě. Krom hudby se zabývá i sbíráním primitivního umění Austrálie, je provozovatelem prodejní sbírky tradičních nástrojů Austrálie.

 

Ondřej Smeykal, žijící v Praze, po více než 20 let rozvíjí hru na australský domorodý nástroj didgeridoo. Původním zaměřením výtvarník však hlavně koncertuje, přednáší, vyučuje. Patří mezi světové inovátory a průkopníky hry na jeden z nejstarších hudebních nástrojů.

 

28.8.kasperk