Policie navrhuje obžalovat partnery z dokumentu V síti. Chtěli mít sex s dívkou mladší 15 let

Kriminalisté uzavřeli vyšetřování dvojice, která chtěla v dokumentu V síti odvézt dívku na víkend z Prahy a mít s ní sex ve třech. A to v přesvědčení, že jí ještě nebylo 15 let. Policisté navrhují muže a ženu obžalovat z navazování nedovoleného kontaktu s dítětem a svádění k pohlavnímu styku. Informaci ČT potvrdila Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 7 Jiřina Fronková. Obvinění se týká i činů, které přímo nesouvisí s dokumentem. V případě obžaloby by jim hrozilo až pět let vězení.

„Vyšetřování bylo ukončeno a spisový materiál byl státnímu zástupci předložen s návrhem na podání obžaloby,“ konstatovala na dotaz ČT Fronková. O podání obžaloby by měl dozorující státní zástupce rozhodnout do konce září.

Partnerské dvojici, která v dokumentu V síti nabízela „dvanáctileté“ dívce (ve skutečnosti plnoleté herečce) sex ve třech, hrozí podle policie v krajním případě až pět let vězení. A to za navazování nedovoleného kontaktu s dítětem a svádění k pohlavnímu styku. Těchto trestných činů se navíc muž a žena údajně dopouštěli opakovaně a delší dobu.

Herečku Sabinu Dlouhou, která na sítích vystupovala pod jménem „Niki“, dvojice oslovila až mezi natáčením v ateliérech a osobními schůzkami. Nejdřív se Sabině ozvala pouze žena s tím, že hledá dívku pro svého partnera do „trojky“. Následně se ozval i muž a domluvil si se Sabinou schůzku v jedné z kaváren v pražských Holešovicích. Na schůzku ale přišel pár společně.

Při posezení v kavárně mluvili s herečkou jako s dítětem. Zjišťovali, jestli se už někdy s někým mazlila a jestli už menstruuje. Dívku si pár chtěl odvézt na dva nebo tři dny na chatu do Sokolova. Podle režiséra snímku Víta Klusáka už měla dvojice dokonce koupené jízdenky. Rodičům se měla vymluvit, že jede na chalupu ke kamarádce.

Predátorovi hrozí 12 let vězení

Od srpna minulého roku muže i ženu z páru prošetřuje policie. Kriminalisté dvojici viní také z dalších podobných deliktů, které s dokumentem nesouvisí. Muž a žena zároveň nejsou jedinými predátory, které na základě natočeného materiálu začala policie stíhat.

V pátek ČT informovala také o případu muže s přezdívkou Sneeky, kterého policie navrhuje obžalovat z toho, že jedné z „dvanáctiletých“ dívek posílal zoofilní porno nebo jí vyhrožoval znásilněním. Za to mu podle kriminalistů hrozí zatím nejpřísnější trest ze všech predátorů vystupujících v dokumentu, a to až dvanáct let vězení.

Kromě Sneekyho policie stíhá také muže, který v dokumentu vystupoval pod přezdívkou Ústečan. V jeho případě policie čeká na vypracování znaleckého posudku. Několik dalších případů už se dokonce dostalo k soudu. Většinou dotyční odešli s podmíněnými tresty.