Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Za Gladiators řádil Dunovský, který zaznamenal pět touchdownů. Přerov další senzaci nepřidal

Proč jsou označováni jako hlavní favorité na titul v Paddock lize amerického fotbalu, potvrdili také v druhém kole. Hráči Vysočina Gladiators zničili nováčka soutěže Prague Mustangs rozdílem několika tříd 69:6. Reparát za úvodní prohru zvládli ostravští Steelers, kteří zdolali Brno Alligators 45:6.

Zápas Prague Mustangs - Vysočina Gladiators
zdroj: ČT autor: Miroslav Beneš

Vysočina nešetřila nováčka

Prague Mustangs jsou lize v roli náhradníka za Prague Lions, kteří se do ligy jako obhájci nepřihlásili kvůli koronaviru, a zatím je to na hřišti znát. I v druhém kole totiž jasně prohráli. Tentokrát je vůbec nešetřila Vysočina Glatiators, jež nového člena nejvyšší soutěže převálcovala 69:6.

Ústřední postavou Gladiators byl Jan Dunovský. Reprezentační running back se s míčem dostal do endzóny soupeře hned pětkrát a pomohl tak Gladiators vybudovat poločasový náskok 41:6. "Skóre nasvědčuje tomu, jak jsme hráli," uvedl po zápase spokojený trenér Gladiators, Ondřej Paulus. "Není vůbec jednoduché připravit se na podobné zápasy, kdy se od vás očekává jasná výhra," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Gladiators smetli Mustangs, zářil hlavně Dunovský

O čestný zápis Mustangs se postaral Karel Peprný, který zachytil dlouhý pass od quarterbacka Richarda Hawese. Pro pražský tým to ale byly jediné body zápasu a Mustangs tak svému soupeři podlehli vysokým rozdílem.

"Zápas neprobíhal podle našich představ, ale věděli jsme, že jsme velkým outsiderem zápasu a nebyl na nás žádný tlak," hodnotil zápas trenér Mustangs, Josef Fuksa. "Kdybychom odstranili pár chyb, tak bychom nemuseli prohrát o takový rozdíl."

Přerov senzaci nezopakoval

Po senzační výhře z prvního kola vyrazili přerovští Mammoths na hřiště Brna Sígrs. Vydařený výkon ze zápasu proti Ostravě se ale nováčkovi z Přerova nepodařil zopakovat a Sígrs si v prvním poločase vybudovali náskok 20:0.

Sígrs se podařilo zastavit běhovou hru Mammoths, která hrála klíčovou roli v úvodním vyhraném zápase proti Ostravě. "Sráželi nás naše fauly. Při každém větším posunu byl na hřišti žlutý flag. Soupeř byl rozhodně silný, ale ne natolik, aby nám nedovolil skórovat," vysvětlil bodovou absenci v prvním poločase ofenzivní koordinátor Mammoths Radim Dohnal.

K tomu se přidala lepší ofenzivní souhra brněnského quarterbacka Douglase Webstera se svými spoluhráči. Webster adresoval touchdownové passy na Čudovského, Hampla a Mašlanku. Po rozpačitém výkonu z prvního kola, kdy se na výhru proti brněnským Alligators nadřeli, předvedli Sígrs v útoku mnohem jistější výkon.

První poločas byl vše, co diváci v brněnských Ivanovicích viděli. Kvůli vytrvalé bouřce byl zápas po poločasové přestávce předčasně ukončen. Ligový komisař, Michal Rosíval, rozhodl, že platí skóre z poločasu.

"Uvažovány byly tři scénáře. Opakování celého zápasu v náhradním termínu. Tato varianta byla vyřazena, protože první poločas proběhl za zcela regulérních podmínek. Dalším řešením bylo v náhradním termínu dohrát pouze druhý poločas. Tato varianta by byla zvolena, kdyby se samotní Mammoths ve svém vyjádření nevyslovili pro prohlášení poločasového stavu za konečný výsledek."

Mammoths nechtěli nabourat harmonogram, který by jim mohl vzít čas na regeneraci. "Zápas by se musel dohrávat někdy ve volném týdnu a již teď máme řadu zraněných hráčů, kteří si potřebují odpočinout," vysvětlil Dohnal.

Ústí si vyšláplo na Plzeň

Do zápasu vstupovaly oba týmy v opačném rozpoložení. Ústí nad Labem Blades museli v úvodním kole zkousnout vysokou porážku 0:37 proti Vysočině, Plzeň naopak slavila vysokou výhru 41:21 nad Prague Mustangs. Zápas Ústí proti Plzni ale výsledkům z úvodního kola neodpovídal.

Obrana Blades nepovolila Plzni jediný bod a na výhře 21:0 se výraznou měrou podílela dočasná posila ústeckých, Ladislav Jenšík. Ten si připsal dva touchdowny. Jenšík přišel do Ústí na hostování z Prague Black Panthers. Pražský tým letos nehraje rakouskou ani českou ligu, a tak se někteří hráči rozhodli vydat na hostování.

Ostravě pomohl v reparátu navrátilec Dvorský

Po nečekané prohře z úvodního kola se Ostrava Steelers poprvé představila na domácím hřišti proti Brnu Alligators. Steelers vyztužili ofenzivní hru o navrátilce Dominika Dvorského. Ten měl letos hrát za Znojmo v rakouské lize, která ale kvůli koronaviru vůbec neodstartovala. "Hned po zápase s Přerovem jsem se šel domluvit s vedením, že jsem ochoten za ně nastoupit a pomoct jim," popsal návrat do týmu Dvorský.

Dvorský si v zápase připsal dva touchdowny a pomohl Steelers k výhře 45:6. Alligators prodloužili sérii proher, když naposled vyhráli v Paddock lize v roce 2018.

Výsledky 2. kola Paddock ligy:

Brno Sígrs - Přerov Mammoths 20:0

Ústí nad Labem Blades - Pilsen Patriots 21:0

Ostrava Steelers - Brno Alligators 45:6

Prague Mustangs - Vysočina Gladiators 6:69

Hlavní zprávy

Nejčtenější články