Spadla klec: Afričan-násilník dostal flastr 4 roky. Vyhostit ho nemůžeme. Zde je důvod

24.08.2020 15:01

Afričan Abdalláh Ibráhím Diallo byl odsouzen na čtyři roky vězení za znásilnění nezletilé dívky na Litoměřicku v roce 2017. Ústecký soud zdvojnásobil původně navrhovaný trest odnětí svobody dvou let a navíc nařídil ústavní léčbu odsouzeného.

Spadla klec: Afričan-násilník dostal flastr 4 roky. Vyhostit ho nemůžeme. Zde je důvod
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranti

„Je nesporné, že předmětný skutek byl spáchán tak, jak bylo popsáno a prokázáno,“ uvedl soudce Roman Dobeš podle informací serveru Česká justice. Diallo byl odsouzen za znásilnění a krádež, byla mu také nařízena ústavní léčba. Odsouzený čin spáchal ve stavu snížené příčetnosti, jinak by čelil trestu až na hranici deseti let.

Podle mluvčího Krajského soudu v Ústí nad Labem Jiřího Barče zatím není jasné, kdy nastoupí Diallo do ústavní léčby, zda si nejprve odpyká svůj trest, nebo se začne ihned léčit. Africkému pachateli bylo nejprve navrhováno z důvodu omezené příčetnosti dvouleté vězení, ale podle odvolacího soudu by byl trest nepřiměřeně nízký, protože čin spáchal na šestnáctileté sexuálně nezkušené dívce.

Cizinec u soudu hovořil francouzsky, ale velmi zmateně a nesrozumitelně. Dlouze mluvil o knihách, které ve věznici dostal, ve skutečnosti šlo ale o obžalobu a rozsudek litoměřického soudu. Po dalším nesrozumitelném mluvení byl Diallo odveden.

Soud zvažoval také uložení vyhoštění ze země. „Není to ale možné, protože se dosud nepodařilo zjistit státní příslušnost obžalovaného,“ uvedl Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…