Mladý Tygr jde na sever za Ordošem, Jirásek v Benátkách neuspěl

Foto: Martin Tobiška, hcdukla.cz

Švédský Oskarshamn bude mít v nové sezoně ještě výraznější česko-slovenskou stopu. Za tamější juniorku totiž bude nastupovat liberecký odchovanec a mládežnický reprezentant Jakub Žůrek, jenž poslední dva roky strávil převážně v Benátkách nad Jizerou.

Osmnáctiletý Žůrek má na kontě necelou padesátku mezistátních startů, jeho vrcholem byly účasti na Hlinka Gretzky Cupu a mistrovství světa do 18 let v sezoně 2018/19. Na domácí scéně odehrál za dva ročníky 82 zápasů v dresu seniorského týmu Benátek, připsal si šest kanadských bodů (2+4).

Defenzivní zadák se ale v létě rozhodl zvednout kotvy, což oznámily Benátky na svých webových stránkách. Podobně jako předtím odchod Jana Hampla do zámořské QMJHL.

Z liberecké organizace zamířil Žůrek do Oskarshamnu, kde už několik týdnů trénuje a v nové sezoně bude hrát nejvyšší švédskou juniorskou soutěž. Vydal se tak stejnou cestou jako další Tygr Jan Ordoš a plzeňský zadák Adam Jánošík, byť na ty samozřejmě čeká seniorská SHL.

Benátky nad Jizerou zároveň ukončily zkoušku jednomu ze tří hráčů, které před dvěma týdny vzaly na zkoušku. 21letý obránce David Jirásek odehrál jediný duel proti Vrchlabí, nyní se vrátil zpátky do druholigového Jablonce nad Nisou. Jan Kotyza a Sebastián Čederle prozatím u Jizery pokračují.

Nejnovější akvizicí Středočechů je další mladý bek Jan Štibingr. Toho po návratu z USHL získali Bílí Tygři od pražské Slavie, kde už Chance ligu brousil, nyní si ji po odmlce zahraje znovu. Hned ve své přípravné premiéře proti Kolínu se blýskl dvěma góly.

Foto: hc-slavia.cz

Aktuální kádr HC Benátky nad Jizerou

Brankáři: Matěj Žajdlík, Jakub Hrstka.

Obránci: Petr Kolmann, Jakub Šedivý, Filip Kovář, David Aubrecht, Petr Had, Martin Böhm, Adam Charvát, Vratislav Kunst, Jan Štibingr.

Útočníci: Daniel Špaček, Adam Dlouhý, Michael Drábek, Petr Wiencek, Lukáš Pabiška, Vojtěch Jiruš, Petr Šafařovský, Dominik Šeliga, Jan Cikhart, Jan Žemba, Filip Jansa, Jakub Rychlovský, Vojtěch Strnad, Jan Kotyza, Sebastián Čederle.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz