Hlavní obsah

Zvára cíl nesplnil, ale Chuchle účastníkům učarovala

Praha

Parkurové závody kategorie CSIO3 Prague Cup v Chuchle Arena Praha nabídly na konci minulého týdne nejlépe obsazený podnik v tomto roce. A nejen v Česku. Mezi účastníky z třiadvaceti zemí byli i olympijští a světoví medailisté. O to víc vyniká nedělní páté místo Anny Kellnerové s klisnou Catch Me If You Can Old.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Anna Kellnerová na CET Prague Cupu ve Velké Chuchli v Praze.

Článek

Při nedělním vyvrcholení se jednalo o jediný úspěch českých barev. Hodně zklamaný byl Ondřej Zvára, který chtěl do olympijského Tokia kvalifikovat i svého druhého koně Quimera M. A splnění úkolu byl velice blízko. Dvě chyby na posledních dvou ze třinácti překážek mu vzaly šanci. Ale příležitost ještě dostane.

V lepší výsledek doufal i Aleš Opatrný. Jeho Forewer si vedl dlouho výborně, ale jedna jediná chyba ho nakonec stála umístění v nejlepší patnáctce, která bojovala ve druhém kole na devíti překážkách o medaile. Postupně klesal pořadím, až pět závodníků před koncem spadl mimo elitu. Ještě hůře dopadli Vladimír Treter, Filip Doležal a Alena Gasperl. Nevešli se do první poloviny šedesátičlenného startovního pole.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Anna Kellnerová na CET Prague Cupu ve Velké Chuchli v Praze.

Boj o medaile nabídl úžasnou podívanou na těžkém parkuru a s bojem o desetinky sekundy. Nakonec se radovala Belgičanka Gudrun Patteetová se Sea Coast Kashmiza Z. „Jsem šťastná, skvěle zorganizované závody, báječná atmosféra. Věřím, že se do Prahy budu vracet pravidelně," přála si vítězka.

Jezdci byli perfektní organizací i atmosférou vyprodané arény nadšení. Pro pořadatele se otvírá šance na pořádání dalších kvalitních podniků. Vždyť tuto akci dokázali připravit za osm týdnů, což je svým způsobem rekord.

„Tak šibeniční termín už raději pokoušet nebudeme, ale jako organizátoři jsme ukázali, co umíme, a věříme, že velké závody si najdou do Chuchle cestu pravidelně," přál si předseda organizačního výboru Jan Andrlík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články