Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

V Nadstavbě o Extraligu jde do tuhého

autor: Robert | datum: 22.08.2020 | Kategorie: Muži "A"

Neuvěřitelně vyrovnaná je letošní Nadstavba o Extraligu, kde spolu bojují o čtyři místa v nejvyšší baseballové soutěži pro příští rok nejlepší družstva První ligy a celky, které se nedostaly do extraligové Top 6. Hned pětice týmů má totiž po šesti výhrách a šestý SaBaT Praha má jen o jedno vítězství méně. A navíc má k dobru jeden neodehraný zápas s Olympií Blansko.

Teoretickou šanci na udržení Extraligy získala po dvou vysokých výhrách nad Klasikem Frýdek-Místek znovu i Technika Brno. Jediný, kdo na postup už určitě nedosáhne, jsou Pelikans Bučovice.

Baseballisté Třebíče se v posledním kole rozešli se Sokolem Hluboká smírně 1:1 na zápasy a ve zbývajících čtyřech utkáních je čeká po dvou duelech s Jabloncem a s Bučovicemi. Především s Bleskem Jablonec půjde Třebíči o vše a zápasy budou přímým soubojem o šanci na postup, respektive udržení nejvyšší soutěže. V posledním kole pak Nuclears narazí na poslední Bučovice. Ty zatím dokázaly porazit pouze v jednom utkání Klasik Frýdek-Místek těsně 11:10. Ani tak ale nesmí tým z Vysočiny svého soupeře podcenit.

Vyrovnané utkání Třebíče s Hlubokou v sobotu přerušil v šesté směně za stavu 0:0 déšť a následná úprava hřiště. Za Třebíč stál na nadhozu mladičký Lukáš Pacal a dokázal konkurovat zkušenému Davidovi Šťastnému na kopci Hluboké. Po vynucené přestávce se Hluboká dostala do těsného vedení po doběhu Martina Klimkoviče. Další doběh přidali hosté až proti střídajícímu nadhazovači Davidovi Sklenářovi v osmém inningu. Útočné snahy Nuclears hatila obrana Hluboké, která dokázala třikrát zahrát double play. V poslední směně dostala Třebíč do skórovacích pozic hned dva hráče a měla šanci utkání vyrovnat. Pro potřebný bod ale dokázala stáhnout jen Martina Mazuru. Hluboká tak udržela těsnou výhru 1:2 a David Šťastný si na nadhozu připsal vítěznou complete game.

V odvetě se za Třebíč postavil na nadhazovací kopec Robin Vávra, který umožnil hráčům Hluboké jen tři úspěšné odpaly a připsal si celkem sedm strike outů. Proti šestnáctiletému Michalovi Malátovi na druhé straně sbírali hráči Nuclears v útoku trpělivě po doběhu téměř každou směnu. Nejúspěšnějšími pálkaři Třebíče byli Kamil Pejchal se třemi a Patrik Kadrnožka se dvěma hity. Patrik Kadrnožka navíc uzavřel za Nuclears zápas v sedmé směně na nadhozu. Poté bylo za stavu 6:2 pro Třebíč utkání ukončeno pro tmu.

Klíčový zápas s Jabloncem se na třebíčské Hvězdě odehraje v sobotu 5. září 2020 od 14 hodin. Odveta na severu Čech o den později.

 

 

 

Text k foto …5887: Martin Mazura snižuje v závěru utkání se Sokolem Hluboká na 1:2. Víc doběhů baseballisté Třebíče v tomto utkání bohužel nepřidali.

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto …5965: Kamil Pejchal byl v posledním kole Nadstavby o Extraligu nejlepším pálkařem Třebíče. Ve dvou zápasech proti Hluboké si připsal celkem pět úspěšných odpalů

Foto: Robert Vávra

 

Text k foto …5973 a 5941: V odvetě s Hlubokou se na nadhoz za Nuclears postavil Robin Vávra a pálkařům soupeře umožnil jen tři úspěšné odpaly. Třebíč slavila vítězství 6:2.

Foto: Robert Vávra

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Nadstavba O Extraligu 202...
22.08.2020 | Robert
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist