Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

Baseballisté slaví postup na mistrovství ČR

autor: Robert | datum: 24.08.2020 | Kategorie: Všechny kategorie

Hned dva mládežnické týmy baseballistů Třebíč Nuclears o víkendu úspěšně prošly kvalifikačními turnaji a vybojovaly si účast na mistrovství České republiky. Starší žáci do 11 let vedení trenérem Pavlem Jozkem svoji kvalifikační skupinu Na Hvězdě v Třebíči vyhráli a kadeti do 15 let pod vedením Jana Gregora vybojovali v Brně druhou postupovou příčku za domácími Hrochy.

Republikový šampionát bude hrát celkem osm týmů a přímý postup na něj mají zajištěný vítězové regionálních soutěží. Další účastníky určují právě výsledky v kvalifikačních turnajích, kde z každé skupiny postupují dva nejlepší.

Kadeti potřebovali v kvalifikaci pro postup porazit alespoň jednoho z dvojice silných soupeřů Arrows Ostrava, Hroši Brno. A hned v úvodním duelu proti Ostravě se jim to podařilo, když tým Arrows zdolali v nastavené směně 9:8. S Hrochy pak sice prohráli 6:8, ale závěrečné vítězství 20:2 nad brněnskou Technikou jim zajistilo druhé místo a tím i postup na mistrovství České republiky.

Jednu z kvalifikačních skupin v kategorii starších žáků do 11 let hostil baseballový areál Na Hvězdě v Třebíči. Domácí Nuclears zde na úvod zdolali Ježky Jihlava 9:8. S Draky Brno sice prohráli 6:8, ale ze všech zbývajících utkání už vyšli vítězně. Blansko porazili 9:0, Frýdek-Místek 7:1 a Techniku Brno 9:2. O celkovém prvenství Třebíče, druhém místu Draků Brno a třetí příčce Olympie Blansko rozhodla při shodném počtu čtyř vítězství celková bilance ze vzájemných zápasů těchto soupeřů.

„Celý víkend se náš tým mohl opřít o dobrou obranu a především o vynikající nadhoz. Zde si dokonce Kristýna Kuchaříková, Jakub Kliner a Daniel Dobeš připsali ERA 0,00 a Daniel Dobeš navíc osm strike outů, což byl nejlepší výsledek z obou kvalifikací. Již nyní se hráči těší na soupeře na mistrovství ČR.“ Pochvaloval si po turnaji výkony svých svěřenců trenér starších žáků Pavel Jozek.

Oba třebíčské týmy se tak už v klidu mohou připravovat na finálový turnaj republikového mistrovství. Šampionát kadetů do 15 let bude hostit od 25. do 27. září 2020 Eagles Praha. Ve stejném termínu budou o medaile bojovat také starší žáci do 11 let. Jejich mistrovství se odehraje v areálu týmu Hroši Brno.

 

 

 

Text k foto …01: Tým starších žáků do 11 let klubu Třebíč Nuclears vybojoval pod vedením trenéra Pavla Jozka vítězství v kvalifikačním turnaji a postoupil na baseballové mistrovství České republiky.

Foto: Tomáš Kliner

 

Text k foto …02: O dobrou obranu a vynikající nadhoz se mohl opřít baseballový tým starších žáků Třebíče na kvalifikačním turnaji pro mistrovství ČR. Většinu utkání s Olympií Blansko úspěšně odházel Jakub Kliner.

Foto: Tomáš Kliner

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Aktualita není svázana s žádnou fotogalerií
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist