Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šéf hudební společnosti se otrávil cuketou z vlastní zahrádky: Měl z ní halucinace!

Autor: shp - 
25. srpna 2020
05:20

Kromě toho, že je Angličan Mike Andrews (64) bláznem do muziky, protože je šéfem hudební společnosti, je také vášnivý zahrádkář. Své pěstitelské vášně bude ale nyní nejspíš krotit, protože se mu podařilo otrávit zeleninou z vlastní zahrádky. Šlo o cuketu!

Mike večeřel s manželkou a bývalou tanečnicí Sue Menhenickovou (64) delikátní rybu - chňapala červeného. K té se podávala i domácí zelenina. Jenže jakmile se šéf hudební společnosti zakousl do cukety a pocítil nesnesitelnou hořkost v ústech, okamžitě pochopil, že je něco špatně.

Ihned proto cuketu vyplivl a řekl své ženě, ať udělá neprodleně to samé. „Ta chuť byla opravdu otřesná. Cítil jsem, že se na mém jazyku vyřádil sám Satan. Moje pusa byla v jednom ohni. Řekl jsem manželce, ať to vyplivne, díkybohu se jí to podařilo,“ řekl Mike Daily Mailu.

Halucinace z cukety

Následující čtyři dny pro něj byly peklem na Zemi. Zhubl 4,5 kilogramu a myslel si, že zemře. Cuketou se totiž otrávil a měl z ní dokonce halucinace. „Byl jsem zoufale nemocný, třásl se a potil. Měl jsem šílené a halucinogenní sny,“ popsal svůj stav hudební boss. Proto chce lidi varovat.

„Knockoutovalo mě to. Byla to nejhorší nemoc, kterou jsem kdy měl, a opravdu mi dělá starosti, že nejde o problém, o němž se více mluví. Lidé o něm musí vědět,“ uzavřel. Brzy zjistil, že jeho případ není letos v létě v Anglii ojedinělý. Závadná byla semínka od dvou firem, která již byla stažena z trhu.

Pozor na kukurbitacin, projevuje se hořkostí

Tím, co způsobilo Timovu otravu, kterou doprovázely halucinace, byl kukurbitacin, který se v cuketě nacházel. Jde o silně jedovatou látku, která se může nacházet v tykvovité zelenině. Způsobuje vážné zdravotní problémy a v krajních případech může způsobit i smrt. Proto by si lidé měli při pojídání cukety dát pozor na hořkost.

Zobrazit celou diskusi