V Plzeňském kraji to bude fičet! Meteorologové varují před silným větrem

25.08.2020 11:55

Po delší době nás potrápí vítr. Meteorologové vydali pro celý Plzeňský kraj výstrahu před silným větrem, která platí od středy 26. srpna 10 hodin dopoledne.

DSC_0667

Příčinou je tlaková níže, která k nám postupuje přes Severní moře a Dánsko. "Zejména v západních středních Čechách bude během dne průměrná rychlost 7 až 11 m/s, v nárazech kolem 20 m/s (70 km/h),“ informuje Český hydrometeorologický ústav.

Výstraha platí až do středečních 18 hodin.

"V dalších dnech bude postupovat ze západní do střední Evropy studená fronta, před ní k nám bude proudit teplý a suchý vzduch,“ uvádějí dále meteorologové.

V regionu hrozí poškození stromů, nejsou vyloučeny ani menší škody na budovách. Hrozí i nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a komplikace v dopravě. "Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ upozorňuje Český hydrometeorologický ústav.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24