Thiago je na odchodu z Bayernu. Bude to obrovská ztráta, míní legenda Hitzfeld

Thiago je na odchodu z Bayernu. Bude to obrovská ztráta, míní legenda Hitzfeld

Záložník Thiago Alcantara vyhrál s Bayernem v neděli Ligu mistrů, když bavorský velkoklub ve finále porazil francouzský Paris Saint-Germain. Thiago se v zápase i během celé uplynulé sezóny prezentoval dobrými výkony a již od začátku srpna o něj projevuje zájem anglický Liverpool.

Podle nejnovějších informací německých a anglických deníků to vypadá, že dohoda už je na spadnutí a s odchodem technického záložníka už tak trochu počítá i legenda Bayernu Ottmar Hitzfeld. „Samozřejmě, že jeho odchod bude pro klub obrovskou ztrátou. Zezačátku sezóny se mu sice zcela nedařilo ukázat co v něm je, od jara je už ale pilířem týmu,“ prohlásil Hitzfeld v rozhovoru pro Goal.com.

Odchodu Thiaga z Bayernu už přitom okolnosti nasvědčují delší dobu. Na jaře odmítl podepsat prodloužení smlouvy, kterou má v tuto chvíli v Mnichově platnou do létě příštího roku. S ohledem na pouhý rok, který je ještě Thiago pod smlouvou, by Thiago nemusel případného zájemce, kterým se pravděpodobně stane Liverpool, vyjít tak draho.

Nutno ovšem podotknout, že devětadvacetiletý Thiago je jedním ze služebně nejstarších hráčů Bayernu - v klubu je totiž už od roku 2013, kdy přišel za 25 milionů eur z Barcelony, jejímž je odchovancem. S Bayernem se Thiagovi podařilo vyhrát sedmkrát, tedy ve všech sezónách kdy v klubu působil, německou bundesligu, čtyřikrát německý pohár a jednou (letos) Ligu mistrů.