Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Wawrinka si v Praze drží neporazitelnost, v osmifinále jsou na Žižkově i Kolář s Rosolem

V neděli slavil na Štvanici titul, v úterý úspěšně zahájil další pražský challenger. Stan Wawrinka ze Švýcarska zdolal na antukových kurtech TJ Spoje na Žižkově portugalského soupeře Goncala Oliveiru 6:3, 6:4 a v osmifinále se střetne s Nizozemcem Boticem van de Zandschulpem. V dalším kole jsou i dva Češi - Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář.

Stan Wawrinka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Rosol zvládl třísetový zápas se Slovákem Filipem Horanským, kterého porazil 4:6, 6:2 a 6:4. Dalším sokem pětatřicetiletého daviscupového reprezentanta bude druhý nasazený Francouz Pierre-Hugues Herbert. Se čtyřnásobným grandslamovým vítězem ve čtyřhře se český tenista utká podruhé, v roce 2016 v Miami na něj nestačil.

O místenku ve čtvrtfinále bude usilovat také Kolář, jenž vyřadil nasazenou trojku Korejce Hjon Čonga po setech 6:3, 6:1. O postup mezi nejlepší osmičku si zahraje se zkušeným Nizozemcem Robinem Haasem.

Vyřazení naopak museli skousnout semifinalista zmíněného challengeru na Štvanici Michael Vrbenský, Tomáš Macháč a Marek Gengel.  

RPM Open By Moneta v Praze, challenger okruhu ATP (antuka):

Dvouhra - 2. kolo: Wawrinka (1-Švýc.) - Oliveira (Portug.) 6:3, 6:4, Kolář (ČR) - Hjon Čong (3-Korea) 6:3, 6:1, Rosol (ČR) - Horanský (14-SR) 4:6, 6:2, 6:4, Maden (4-Něm.) - Vrbenský (ČR) 6:3, 2:6, 6:4, Haase (13-Niz.) - Macháč (ČR) 6:3, 6:4, Van de Zandschulp (15-Niz.) - Gengel (ČR) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články