InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aleš Makovec už knokautoval profíky. Bude se boxem jednou živit?

Boxer KBC Tábor Aleš Makovec (vpravo) s trenérem Davidem Kubíčkem.

Boxer KBC Tábor Aleš Makovec (vpravo) s trenérem Davidem Kubíčkem.

TÁBOR - Dvaadvacetiletý boxer oddílu KBC Tábor Aleš Makovec boxuje už pět let. Po úvodní sérii několika porážek se dokázal odrazit od samotného dna téměř až k nejlepším amatérským boxerům. Po tvrdé roční přípravě se začal postupně zlepšovat a zdolával své soupeře. Jeho touha a chuť dokázat ještě víc ale neskončila. Naopak. Zamířil do profesionálního ringu a boxem se chce v budoucnosti živit. Boxer přezdívaný Alek nastupuje v polotěžké váze do 79 kilogramů a v amatérské kariéře má bilanci 16 zápasů a 8 výher. V profesionální kariéře předvedl ve dvou zápasech dvě výhry KO. „Box mě strašně baví. Neustále se výkonnostně zlepšuju, proto si chci vyzkoušet profesionální kariéru,“ říká mladý boxer.

 

Cesta amatérského boxu s výhledem možného mistra republiky nebo s účastí na olympiádě ho neláká. „Přiznám se, že se víc vidím mezi profíky. Mám totiž i profi styl s více údery," má táborský boxer jasno. Aleš Makovec vystudoval obchodní akademii s maturitou a civilních zaměstnání vyzkoušel už několik. Pracoval v kasinu, na poště nebo jezdil pro taxi službu.

Svěřenec trenéra KBC Tábor Davida Kubíčka neměl zrovna ideální začátek boxerské kariéry. Hned ve svém druhém zápase ho soupeř brzy knokautoval a Makovec odcházel z ringu hodně otřesený.

Více o boxerské kariéře Aleše Makovce přinese středeční tištěný Týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace