Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalový rozhodčí o přestávce zkolaboval: Život mu zachránil policista Ondřej

Policista Ondřej zachránil život rozhodčímu.
Policista Ondřej zachránil život rozhodčímu.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
25. srpna 2020
17:53

Policista Ondřej Soběslav se účastnil fotbalového zápasu v Kolíně. Když měli fotbalisté přestávku, viděl na lavičce zkolabovat rozhodčího. Neváhal a začal mu společně s ostatními poskytovat první pomoc. Prvotní a rychlé jednání zachránilo muži život.

Začátkem srpna se odehrávalo v Kolíně přátelské fotbalové utkání. Mezi fotbalisty byl i policista Ondřej Soběslav z dopravního inspektorátu. Jinak hezký den zničehonic narušila mimořádná situace. 

Rozhodčí sedící na lavičce zkolaboval! „Rychle a duchapřítomně zareagovali přítomní lidé, zejména policista Ondřej Soběslav, klubový lékař a předseda jednoho fotbalového klubu, kteří muži začali okamžitě poskytovat první pomoc,“ popsala policejní mluvčí Eva Hašlová.

Ondřej se pohotově ujal srdeční masáže, muže resuscitoval do doby, než na místo přijela záchranná služba, která ho v činnosti vystřídala. „Ve stabilizovaném stavu byl muž následně převezen do nemocnice k provedení dalších vyšetření,“ dodala Hašlová.

Zasahující lékař pak na místě řekl, že právě prvotní rychlá a profesionální pomoc všech zúčastněných zachránila rozhodčímu život. K věci se policista vyjádřil jen skromně: „Nikdo z nás by se neměl zdráhat možnosti účastnit se například kurzů první pomoci, neboť opravdu člověk nikdy neví, kdy a kde nastane situace, při níž je třeba okamžitě zasáhnout a pomoci. Když se se mnou pan rozhodčí později zkontaktoval a řekl mi, že je v pořádku, uvědomil jsem si, že ten den nebyl prožitý nadarmo a měl smysl, což pro mě bylo největší ocenění. “ 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání