Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Komise rozhodčích FAČR: Hrabina neměl být v Plzni vyloučen, pod sprchu měl zamířit Nešpor

Úvodní kolo nejvyšší soutěže se neobešlo bez zaváhání sudích. Podle Komise rozhodčích FAČR neměl dostat opavský Matěj Hrabina v pátečním utkání v Plzni červenou kartu, ale jen žlutou. Naopak olomouckého útočníka Martina Nešpora minulo v zápase s Libercem vyloučení nesprávně.

Aleš Čermák neproměnil proti Opavě penaltu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Komise v tiskové zprávě uvedla, že obě penalty pro domácí Plzeň byly v pořádku. Před tou druhou v nastavení prvního poločasu, kdy Hrabina fauloval Jana Kovaříka, nejprve rozhodčí Alex Denev udělil opavskému obránci žlutou kartu. Videorozhodčí Jiří Adam ale poté chybně doporučil přezkum situace, Denev svůj verdikt změnil a nesprávně Hrabinu vyloučil.

Nešpor ve 45. minutě udeřil loktem do obličeje libereckého Jakuba Hromadu a od hlavního rozhodčího Pavla Julínka nesprávně dostal pouze žlutou kartu. V situaci chybovali také asistent Marek Podaný a videorozhodčí Ondřej Cieslar, jenž měl Julínkovi doporučit, aby situaci přezkoumal. Penalta pro hostující celek v 65. minutě, kterou neproměnil Kamso Mara, byla podle komise v pořádku.

V sobotním zápase Zlín - Slovácko (1:2) nařídil Pavel Královec na konci první půle správně pokutový kop ve prospěch domácích. Hlavní rozhodčí ale chyboval v 75. minutě, kdy penaltu pro Slovácko neodpískal hned, ale až po zásahu VAR a přezkoumání situace.

V nedělním utkání České Budějovice - Slavia Praha (0:6) Miroslav Zelinka nařídil v 78. minutě špatně penaltu pro hostující tým. Pokutový kop však byl po intervenci videorozhodčího a přezkumu na hrací ploše odvolán.

Komise označila za správnou penaltu pro Bohemians 1905 v nedělním domácím duelu s Mladou Boleslaví (4:0), kterou ve 30. minutě nařídil sudí Pavel Rejžek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články