Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Kia pomáhá Nadaci Naše dítě

Společnost KIA MOTORS CZECH uzavřela první polovinu roku 2020 s téměř 4 tisíci prodanými vozy (3 887 nově registrovaných vozů(*), díky čemuž darovala Nadaci Naše dítě částku 194 350 korun. Darovaná částka odpovídá 50 korunám z každého nově prodaného vozu v ČR. Za více než 11 let spolupráce věnovala Kia prostřednictvím nadace přes 3 miliony korun (3 083 950 korun) rodinám s dětmi, které trpí mozkovou obrnou a poruchou autistického spektra.

Komentuje PR & Corporate Event Manager společnosti KIA MOTORS CZECH, Kateřina Vaňková Jouglíčková: „Jsme hrdí na to, že s Nadací Naše dítě vstupujeme do druhé dekády našeho transparentního projektu a smysluplně pomáháme dětem a rodinám, kterým se mnohdy ani s podporou státu, kompletní pomoci nedostává. Snažíme se také být příkladem pro ostatní a neúnavně poukazujeme na to, že i malá pomoc může mít enormní dopad na kvalitu života rodiny a všech jejích členů.“

Interní statistiky přijatých žádostí nadace hovoří jasně, již třetím rokem stoupá počet žádostí od rodin či organizací s dítětem žijícím s mozkovou obrnou i autismem. Mezi roky 2018 a 2019 bylo nadací přijato o 52 % více žádostí za účelem peněžní pomoci pro děti žijící s mozkovou obrnou, v případě poruch autistického spektra se nadaci sešlo ve stejném období pětinásobně víc žádostí o finanční příspěvek. „Počet žádostí, které obdržíme od rodin či organizací, které pečují o děti s poruchami autistického spektra, či s mozkovou obrnou, stoupá. KIA je pro nás partner, jehož podpora je stabilní a má jasnou vizi pomoci. To je pro nás velmi důležité, víme, že se na jejich podporu v konkrétních případech můžeme vždy spolehnout,“ vysvětluje ředitelka Nadace Naše dítě, PhDr. Ivana Kozáková.


Za jubilejních 10 let spolupráce bylo automobilce KIA na konci roku 2019 předáno pamětní Zlaté srdce, které Nadace Naše dítě od roku 2005 uděluje osobnostem a organizacím významně přispívajícím k ochraně dětí, nebo jakýmkoliv způsobem aktivně pomáhajícím zneužívaným, opuštěným, handicapovaným, týraným, či jinak ohroženým dětem.


KIA 25.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar