Ragbisté Přelouče si po dvanácti letech opět zahráli ragbyovou ligu a položili hned pětku

V prvním kole nejvyšší ragbyové soutěže ve čtyřech utkáních bylo položeno celkem 32 pětek, z nich sedm položených pětek viděli diváci v Praze na Podvinném Mlýně při utkání Sparta Praha - Přelouč, které na položené pětky skončilo 6:1 a na skóre 48:13.
Obhájce mistrovského titulu Sparta Praha se utkala s nováčkem soutěže s Přeloučí, který se vůbec nevedl špatně.  Ragbisté Přelouče se tímto utkáním po dvanácti letech vrátili opět do první ligy a  nutno  přiznat borcům z Pardubického kraje, že   Spartě dlouho bránili se  bodově prosadit. Jenže  nakonec hráči Přelouče  zkušenější borce Sparty pustili  pětkrát  do svého brankoviště a jednu pětku dostali za trest, když byla uznána jako trestná. Jednu  pětku ovšem položila Pražanům. i Přelouč. 

To se stalo v závěru zápasu, když kapitán a hrající trenér v jedné osobě Jan Čížek po hrubé chybě ve sparťanském týmu, se zmocnil míče a během přes celé hřiště položil tu první ligovou pětku po dvanáctileté pauze v lize. 

Jak říkám...



"Dosáhli jsme tady na Podvinném Mlýně dokonce lepšího výsledku než loni ve finále Tatra, která  navíc nedokázala položit ani tu pětku, která se nám povedla položit. Ukázali jsme, že nikomu nic v lize jako nováčkové nedarujeme," vzkázal soupeřům v rozhovoru pro ragbyový magazín ceskeragby.cz kapitán Přelouče a hrající trenér Jan Čížek.
"Pro mne to byl návrat do ligy po dvanácti letech. Pamatuji si, že v roce 2008, kdy naposled hrála Přelouč ligu, jsem už tehdy  jako šestnáctiletý hrál  za přeloučské áčko mužů a mé první ligové utkání bylo stejně jako nyní se Spartou Praha. Za těch dvanáct let bez ligy jsme se vrátit do nejvyšší soutěže  mohli dokonce vícekrát třeba, když jsme se stali vítězi druhé ligy. Jenže, buď jsme nevyhráli baráž o postup, nebo jsme se také rozhodli sami nehrát ligu,  protože byla tehdy první liga pro náš tým nehratelná pro málopočetný kádr hráčů. Na první ligu potřebujete mít k dispozici nejméně 25 až 30 hráčů a takovou hráčskou základnu jsme tehdy neměli.  Obávali jsme se,  že bychom s méně hráči bez problému tuto soutěž neodehráli na určité herní úrovni," vysvětlil hrající trenér Čížek přeloučskou dlouholetou neúčast v lize.

Přelouč se v sobotu 29. srpna 2020 utká ve druhém kole ragbyové ligy s Vyškovem, který v prvním kole také jako Přelouč nevyhrál. Obnovená ragbyová premiéra v Přelouči se hraje  od 14 hodin na hřišti u železniční trati.





Praha 22. srpna 2020


Ragbyová liga   první kolo 
Sparta Praha - RC Přelouč  48:13  (24:3)
Body Přelouče:  Jan Čížek a Vít Rozkošný po 5, Jan Kohout 3. Pětky  6:1, trestné kopy: 2:2, kopy po pětce 6:1. 

Další utkání prvního kola

Praga Praha -  JIMI Vyškov   23:8  (13:5)  pětky 3:1
Tatra Smíchov - Slavia Praha   57:14  (26:7)  pětky  9:2
Říčany - Dragon Brno  50:20  (29:3)  pětky  7:3
Pořadí po prvním kole:  1. Tatra Smíchov, 2. Sparta Praha, 3. Říčany  (všichni 5 bodů), 4. Praga Praha 4 body, 5. Vyškov, 6. Dragon Brno, 7. Přelouč a 8. Slavia Praha (všichni 0 bodů)

SportovníListy.cz rovněž napsaly



Ragbisté Přelouče po dvanácti letech položili v lize pětku i tak prohráli s mistrovskou Spartou

(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)