Clippers ubránili Dončiće a po rekordním střeleckém výkonu jsou jednu výhru od postupu

Basketbalisté Los Angeles Clippers v klíčovém pátém utkání osmifinále play-off NBA deklasovali Dallas 154:111 a v sérii na čtyři vítězství se ujali vedení 3:2. Navíc si vytvořili nový klubový rekord v počtu nastřílených bodů, když o dva body překonali své maximum z roku 1998. Zároveň jen o tři body zaostali za absolutním rekordem play-off NBA. Zvítězil také Denver 117:107 a snížil sérii s Utahem na 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Orlando Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Křídlo Los Angeles Clippers Paul George

Křídlo Los Angeles Clippers Paul George | Foto: USA Today Sports, Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

Clippers se poučili z předchozího průběhu série a tentokráte dokázali zastavit slovinskou hvězdu soupeře Luku Dončiče. Ten se těžko prosazoval a stihl nasbírat jen 22 bodů a čtyři asistence. A stále bez zraněného lotyšského pivot Kristapse Porzingise tak byla ofenziva Dallasu hodně oslabená.

Dončićova trojka s klaksonem srovnala sérii mezi Dallasem a Clippers. Boston a Toronto slaví postup

Číst článek

Clippers naopak v útoku excelovali a už v první půli vedli o 27 bodů. Mohli si tak dovolit šetřit síly opor, ale i náhradníci se prosazovali a vedení neustále navyšovali. Na kritiku z předchozího průběhu série dokázal odpovědět zejména Paul George, který za 25 minut nastřílel 35 bodů, tedy o bod více než ve třech předchozích zápasech dohromady. Kawhi Leonard přidal 32 bodů a Montrezl Harrell 19 bodů.

Utkání přineslo i napjaté emoce, což vyústilo v šest technických chyb, jeden úmyslný faul a vykázání trenéra Dallasu Ricka Carlisleho z lavičky ve třetí čtvrtině.

Denver odvrátil vyřazení

Ve skvělých výkonech pokračuje rozehrávač Denveru Jamal Murray, který na 50 bodů z minulého utkání navázal 42 body a dotáhl Nuggets k výhře znamenající prodloužení série. Hned 33 bodů dal ve druhé půli, navíc přidal osm asistencí včetně té na pojišťující trojku Nikoly Jokiće 23 vteřin před koncem. Srbský pivot k výhře přispěl 31 body

Miami postoupilo po čtvrté výhře v řadě s Indianou, LeBron táhl Lakers 30 body k mečbolu s Portlandem

Číst článek

Utah, jehož nejlepší střelec Donovan Mitchell zaznamenal 30 bodů, vedl ještě ve třetí čtvrtině o 15 bodů a směřoval za postupem, ale Denver pod Murrayho taktovkou ještě nechtěl končit sezonu a zabojoval. Za stavu 101:101 tři a půl minuty před koncem nastřílel Murray devět bodů v řadě a získal pro svůj tým rozhodující náskok. Utah se ještě pokusil duel zvrátit, ale trojka Jokiće definitivně rozhodla.

„Prostě jsme dnes všichni moc chtěli vyhrát. Nechtěli jsme se smířit s tím, že by už byl konec sezony,“ řekl Murray. „Získali jsme opravdu důležité vítězství, protože nikdo z nás ještě nechce domů. Teď je třeba, abychom našli způsob, jak vyhrát i šestý zápas a vynutit si tak rozhodující duel o všechno,“ dodal trenér Denveru Michael Malone.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme