msk.cz (Moravskoslezský)
Z regionů  |  26.08.2020 00:00:00

Držitelkou ocenění Žena regionu za Moravskoslezský kraj se stala Pavla Klečková

Zpráva

Držitelkou ocenění Žena regionu za Moravskoslezský kraj se stala Pavla Klečková. Autorka unikátního „Iglou“ pomáhá lidem bez domova i v nouzi

Vítězkou letošního jedenáctého ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Moravskoslezský kraj stala Pavla Klečková, která je spoluautorkou unikátního nouzového přístřešku pro lidi bez domova a pomáhá i v Klokánku, Spirále, Rubikonu, mobilním hospici Ondrášek a každou neděli rozdává jídlo s organizací Food not Bombs. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti finalistek z Moravskoslezského kraje nejvíce hlasů.

Slavnostní předání ceny Žena regionu se uskutečnilo v úterý 25. srpna v budově Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě. Ocenění Pavle Klečkové předal za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a zakladatelka projektu Žena regionu Denisa Kalivodová. Slavnosti byly přítomny také finalistky regionálního kola.

„Každým dalším ročníkem Ženy regionu se utvrzujeme v tom, jak je Moravskoslezský kraj plný neobyčejných žen se srdcem ze zlata. Vloni titul v našem kraji získala dobrovolnice v organizaci Adra a Santé. Tento rok jsme zase měli jedinečnou šanci vyzdvihnout práci paní Klečkové, která svůj volný čas vkládá do svého okolí v rámci hned několika projektů a institucí. Všem finalistkám bych chtěl poděkovat za vše, co pro náš regionu dělají,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a dodal, že výherkyni drží palce do celostátního kola, kde bude reprezentovat Moravskoslezský kraj.

Vítězka ceny Žena regionu v Moravskoslezském kraji Pavla Klečková systematicky zjišťovala, kdo její pomoc potřebuje nejvíce, a došla k tomu, že jsou to lidé bez domova. Se svým partnerem se seznámili s ředitelem Armády spásy a začali rozdávat teplou polévku v zimě. V roce 2018 společně vymysleli, a zpočátku i sami vyráběli unikátní projekt „Iglou“ doma v obýváku. Jde o nouzový přístřešek pro lidi bez domova, zůstávající z různých důvodů venku v zimě. Tato Iglou se nyní rozšiřují s úspěchem do dalších měst i zemí a doposud jej využilo přes 300 lidí bez domova po Evropě. Kromě tohoto speciálního projektu podpořila také vznik Ordinace pro chudé, pomáhá v zajištění již tradiční Vánoční večeře pro lidi bez domova a v době pandemie byla opět tam, kde nejvíce chyběla pomocná ruka – jako dobrovolník v Mobilním denním centru. Pomáhá i dětem v Klokánku a rozdává jídlo lidem bez domova každou neděli s organizací Food not Bombs. Ve svém volném čase ještě vypomáhá v dalších neziskových organizací a to Spirála, Rubikon a Mobilní Hospic Ondrášek.

Pavla Klečková postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 12. října 2020 v Senátu Parlamentu ČR.

Finalistky 11. ročníku za Moravskoslezský kraj

Radana Brábníková
Radana je ostravský patriot a výkonnou ředitelkou společnosti Gamin s.r.o., která je špičkou ve svém oboru. Ač vzděláním právnička, v?technické oblasti a řízení lidí se pohybuje s?lehkostí a velkým entuziasmem. Je aktivní v?řadě neziskových projektů, zakladatelkou spolku Zámostníček při MŠ Zámostní v?Ostravě a věnuje se lektorské a mentorské činnosti.

Dana Divaková
Dana založila před 17 lety organizaci Institut komunitního rozvoje. Dlouhodobě se věnuje pomoci neziskovým organizacím a rozvoji lidských zdrojů v regionu. Svůj um využívá i při pomoci osobám ohroženým sociální exkluzí, různých workshopech, konferencích, webinářích... Sama je totiž lektorkou se širokým záběrem. Ročně proškolí desítky zájemců v tématech jako jsou udržitelný rozvoj, komunitní plánoví, sociální služby, zapojování veřejnosti.

Libuše Heřmanová
Libuše je zapojená do celé řady projektů dobročinné organizace Adra. Velkou dávku energie dává i mentálně a fyzicky postiženým klientům sdružení Santé. Vede společně se svou dcerou v zařízení Mikádo pravidelnou muzikoterapii, organizuje benefiční koncerty a podporuje charitativní sbírky na pomoc nemocným dětem. V době koronaviru šila roušky nejen pro celou rodinu, ale i sousedům a zdravotníky v zařízení Helios a pro seniory v Havířově.

Pavla Klečková
Pavla nejdříve pro Armádu spásy rozdávala pro lidi bez domova v zimě teplou polévku. To ji dovedlo k projektu „Iglou“. Společně s manželem vymysleli nouzový přístřešek pro lidi bez domova, který využilo přes 300 lidí po celé Evropě. Podpořila také vznik Ordinace pro chudé, v době pandemie pracovala jako dobrovolník v Mobilním denním centru. Pomáhá i dětem v Klokánku, mobilním hospicu Ondrášek a rozdává jídlo lidem bez domova každou neděli s organizací Food not Bombs.

Zdeňka Kolláriková
Zdeňka je propagátorkou bio potravin a kreativního vaření. Více než 20 let boří mýty o tom, že co je zdravé, není dobré. Je lektorkou vzdělávacích kurzů, workshopů pro děti i rodiče, pro školy i veřejnost, věnuje se komunitnímu vaření, přednáškám, projektům spojeným s jídlem, je výživovou poradkyní Nutris, registrovanou koučkou Mindset Coach. Autorka originálních receptur vydala kuchařku Moje BIO pochoutky a produkuje vlastní značku sušenek z vybraných bio surovin.

Dominika Kramná
Dominika velí v dobrovolnickém centru v Kateřinkách. Pomáhají v domovech pro seniory, lidem se zdravotním nebo mentálním postižením, nemocnicích, venčit pejsky v pěstounské péči, s doučováním dětí a zaměřují se i na pomoc "osiřelých" seniorů, kteří žijí sami a nemá jim kdo pomoci s nákupem, nebo se jen cítí sami. Dobrovolníci jsou v centru i senioři, kteří dělají "náhradního" dědečka nebo babičku dětem.

Renáta Valerie Nešporek
Renátu Valerie byla aktivní v oblasti financí v ŽDB Bohumín a jako předsedkyně dozorčí rady Nadačního fondu prevence zdraví a Hutnické zdravotní pojišťovny. Mnoho let působila jako prorektorka Vysoké školy podnikání v Ostravě a souběžně plnila funkci revizorky Nadačního fondu podnikavostí k prosperitě. Přes tři roky vedla příspěvkovou organizaci Kulturní zařízení Ostrava – Jih. Svůj um využívá již téměř osm let pro podporu žen podnikatelek i pro charitativní činnost. K tomu všemu je ještě 1. viceprezidentkou Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek, předsedkyní jejího ostravského klubu, členkou odborné rady British Institute of Management a externě spolupracuje s několika vysokými školami.

Ilona Rédlová
Ilona je byla dvakrát oceněna městem Krnovem, a to v oblasti kultury a vzdělávání za vynikající pedagogické výsledky za rok 2017 a 2018. Založila československou pěveckou soutěž Hlas Slezska. Dává příležitost talentovaným zpěvákům nejen v klasickém, populárním a komorním zpěvu, ale také v rappingu. Ve svém repertoáru má mnoho operních a operetních rolí. Za její pěveckou kariéru vystoupila "na prknech" v divadlech Opavě, Ostravě, Olomouci, Brně, Plzni, Českých Budějovicích, ale také v Bánské Bystrici a Košicích. V současnosti působí jako pedagožka zpěvu na ZUŠ v Krnově a vede pěvecký sbor Voices.

Vanda Šlosarčíková
Vanda se na základě svých osobních zkušeností rozhodla věnovat svoji podporu Dětskému hemato-onkologickému oddělení FN Olomouc. Pořádá Floristický maraton, návštěvy zvířat na dětských táborech, dražby, proměny s vizážisty a kadeřníky. Má na "svědomí" Facebookovou stránku "Na jedné lodi", která již pátým rokem podporuje malé onkoláčky. Momentálně skupina obsahuje bezmála tisíc lidí, kteří plnění dětská přání, včetně přání posledních. Dále podporuje Mobilní hospic Ondrášek v Ostravě a v neposlední řadě se zapojila do výroby roušek, ušila a rozeslala jich stovky a stovky a výtěžek opět putoval Ondráškovi.

Pavlína Zarubová
Pavlína je již dva roky ředitelkou ostravského Centra služeb pro neslyšící a nedoslýchavé, o.p.s. Problematice komunikace osob se sluchovým postižením se věnuje přes třicet let. Pracuje také jako CODA tlumočník. Zařizuje zdarma přednášky a besedy. V době koronavirové centrum nejen pro své klienty ale každého zájemce zprostředkovávalo ušité roušky, a i když museli na chvíli přerušit provoz, na své klienty mysleli a své služby nabízeli on-line.

O soutěži Žena regionu

Celostátní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Soutěž se koná pod záštitou Senátu Parlamentu České republiky, Asociace krajů ČR a Ústeckého kraje. Vyhlašovatelem soutěže je od roku 2009 společnost Prime Communications, s. r o.


26. srpna 2020
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688