www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Jiří Janeček oslavil sedmdesáté narozeniny

26. srpna 2020 • 12:00

V polovině srpna se v Rychnově nad Kněžnou uskutečnila oslava jubilejních sedmdesátých narozenin bývalé špičkového soutěžního spolujezdce Jiřího Janečka. Na oslavě se kromě rodiny a kamarádů objevili i jezdci, se kterými startoval na domácích i zahraničních soutěžích.

Jiří Janeček - oslava sedmdesátých narozenin 2020Jiří Janeček - oslava sedmdesátých narozenin 2020

Kariéru zahájil vedle Jiřího Šedivého v různých typech vozů značky Škoda v sedmdesátých letech. Již tehdy startoval v barvách AZNP Kvasiny a posléze přímo v továrním týmu Škoda. Po konci Šedivého kariéry odjel dvě sezóny po boku Václava Pecha sen., aby posléze strávil osmdesátá léta po boku Svatopluka Kvaizara, opět v továrním týmu.

Přelom osmdesátých a devadesátých let se nesl ve znamení startů s dalšími jezdci v barvách továrního týmu - Jiřím Urbanem a Vladimírem Bergerem. Až devadesátá léta přináší změnu, kdy se Jiří Janeček posadil do jiného vozu než značky Škoda. Spojil se totiž s Jiřím Pošíkem a společně usedali do nejrůznějších typů vozu značky Renault. Ve špičkovém Renaultu Megane Maxi společně s Jiřím Pošíkem také absolvoval svou doposud poslední soutěž - Horáckou Rally Třebíč 2000.

Jiří Janeček - oslava sedmdesátých narozenin 2020Jiří Janeček - oslava sedmdesátých narozenin 2020

Jako upomínku připravili jeho kolegové model Škody 130 LR ve skupině B v designu z Rally Sanremo 1986, kde společně se Svatoplukem Kvaizarem vybojovali 9. místo absolutně v rámci soutěže mistrovství světa. Na tomto úspěchu se tehdy jako členové týmu podíleli i Jiří Kotek a Pavel Pokorný.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist