Zde může být vaše reklama.

Velká kontrolní akce Policie si posvítí na řidiče

Policie si posvítí na řidiče

foto: PČR - ilustrační foto

26. 08. 2020 - 14:06

Od zítřka až do konce týdne se policie zaměří na řidiče a dodržování dopravních předpisů. Ve čtvrtek vyrazí na cesty hlídky "Auto-teamu" a od pátku bude pokračovat akce "Bezpečný návrat z prázdnin". A od září pak budou poicisté dohlížet na bezpečnou cestu školáků.

"Od čtvrtka do soboty se řidiči častěji setkají s policejními hlídkami na dálnici procházející Olomouckým krajem. Kontrola se zaměří hlavně na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, dálniční známky, používání zádržných systémů a telefonování za jízdy. Vytipovaná vozidla budou hlídky „Auto-teamu“ stahovat na bezpečná parkoviště, kde policisté provedou kontrolu dokladů, dechovou zkoušku, kontrolu technického stavu vozidla apod.," uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová

V pátek se přidá další policejní akce s názvem "Bezpečný návrat z prázdnin", která potrvá až do neděle a zaměří se na všechny účastníky silničního provozu. "Policisté budou kontrolovat rychlost, všeobecné dodržování dopravních předpisů, používaní bezpečnostních pásů a zádržných systémů určených pro děti, alkohol za volantem, technický stav vozidel. Cyklisté a chodci, kteří jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu, jsou také součástí kontrolní cílové skupiny," upřesnila policejní mluvčí.

Se začátkem školního roku policisté budou dohlížet na bezpečnost školáků v rámci akce "Zebra se za tebe nerozhlédne". "Policisté u škol připomenou nejen dětem, ale i jejich rodičům, jak správně přecházet silnici a jak se chovat bezpečně v silničním provozu," uzavřela Vlachová.

Další články