bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký návrat. Toffoli je zpět a pomohl Canucks skolit Vegas

26. srpna 2020, 14:45

Matěj Hodoval

Facka na úvod pomohla. Hokejisté Vancouveru se ve druhém střetnutí s Vegas probrali a se svým soupeřem srovnali v sérii krok. Lví podíl na vítězství outsidera měl navrátilec do sestavy – Tyler Toffoli.

Prohra 0:5. Takový vstup do série, ve které jste navíc outsiderem, by si asi nepřálo žádné mužstvo. Vancouveru však úvodní debakl otevřel oči a Kosatky se v odvetě oklepaly.

Bylo z toho vítězství 5:2, Nucks konečně našli recept na švédského fantoma Robina Lehnera. A k tomu výrazně pomohl Kanaďan Tyler Toffoli.

Osmadvacetiletý útočník měl před tímto zápasem na kontě jediný start v letošním play-off, když ještě 2. srpna nastoupil v kvalifikačním kole proti Minnesotě. Kvůli zdravotním problémům pak musel vynechat zbytek duelů s Minnesotou a celé první kolo proti St. Louis, celkem chyběl deset zápasů.

„Pochopitelně to bylo těžké, na druhou stranu kluci vyhrávali a dávali mi více času se zotavit,“ líčí sám útočník.

Teď se ale vrátil a Golden Knights to pocítili.

Muž, jenž už má ve sbírce jeden prsten pro vítěze té nejcennější trofeje, se trefil již v čase 01:29, kdy si šikovně počkal na zadní tyči na přihrávku od Petterssona a bez problémů ji uklidil za Lehnerova záda.

Tím však jeho zápis do statistik neskončil, Toffoli ještě asistoval u branky kapitána Horvata v 11. minutě a rovněž u vítězné trefy Eliase Petterssona na konci druhé periody.

Rodák z Ontaria nadále potvrzuje, že jeho angažování bylo od vedení Vancouveru tím správným krokem. Toffoli byl ke Kosatkám vyměněn z Los Angeles 18. února tohoto roku, Nucks za něj naopak obětovali Tima Schallera, práva na Tylera Maddena a dvě volby v draftu.

Jeho návrat do hry byl pro tým mimořádně důležitý, Travise Greena navíc může těšit fakt, že se zotavuje i vytáhlý obránce Tyler Myers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.