V zábavním parku u Chlumce se převrátil skákací hrad. Šest dětí je zraněných, z toho jedno vážně

V zábavním Fajnparku u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku se ve středu po poledni převrátil skákací hrad. Zranilo se šest dětí. Jedno do nemocnice převezl vrtulník. Českému rozhlasu to řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Tento článek je více než rok starý.

Chlumec nad Cidlinou Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atrakce v zábavním parku od rána kvůli větru postupně vyfukovali.

Atrakce v zábavním parku od rána kvůli větru postupně vyfukovali. | Zdroj: reprofoto Česká televize

Hasiči měli nehodu v zábavním parku hlášenu krátce po půl jedné odpoledne. „Jedno dítě muselo být do transportováno nemocnice vrtulníkem záchranné služby,“ řekla pro Český rozhlas mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Götzová. Dalších šest dětí záchranáři převezli do nemocnice.

Nejvážněji byl zraněn tříletý chlapec, který utrpěl těžké poranění hlavy, řekl lékařský náměstek Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Anatolij Truhlář. Do hradecké fakultní nemocnice dítě převezl vrtulník. Ve fakultní nemocnici skončily i ostatní zraněné děti, u nichž většinou šlo o lehká či středně těžká zranění, například zlomeniny či oděrky. „Žádný pacient není v přímém ohrožení života,“ řekl Truhlář. Kromě vrtulníku záchranáři k události vyslali šest posádek.

Pracovníci Fajnparku podle Švece s příchodem větru začali jednotlivé atrakce postupně vyfukovat, přičemž začali od těch menších, na které chodí menší děti. Skákací hrad se kvůli větru podle něj utrhl z úchytů těsně před uzavřením. „Snažili jsme se děti, co byly zabalené v hradu, vyprostit a vytáhnout ven,“ popsal Švec v ČT situaci po zřícení atrakce.

V době zborcení atrakce bylo ve Fajnaprku podle Švece asi 1000 lidí. Následně byl Fajpark uzavřen a návštěvníkům bylo vráceno vstupné. Opětovné otevření parku podle Švece záleží na počasí.

Na místě následoval průzkumu zábavního parku. Hasiči další zraněnou osobu nebo dítě nenašli. Lokalitu pak podle mluvčí hasičů předali policii k vyšetřování, zda nedošlo k protiprávnímu jednání.

V České republice fouká ve středu velmi silný vítr. Hasiči od rána vyjeli již ke stovkám událostí způsobených vichřicí. Nejvíce případů je ve Středočeském, Plzeňském, Ústeckém a právě Královéhradeckém kraji.

kso, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme