Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Motorhomy se vracejí

Motorhomy se vracejí

F1 uvolňuje opatření

Formule 1 se rozhodla, že opět trochu uvolní opatření, která si sama zavedla v padoku v rámci boje proti šíření nemoci Covid-19, aby se zabránilo rušení velkých cen na poslední chvíli ve stylu Austrálie.

Od Velké ceny Belgie bude mít každý tým s sebou o 10 lidí více než dosud, čili devadesát zaměstnanců. Dosud měla s sebou každá stáj 60 lidí pečujících o monoposty a jejich provoz a mezi dalších 20 se počítali jezdci a jejich fyzioterapeuti, manažeři, pracovníci PR a marketingu a všichni ostatní. Deset lidí navíc se bude týmům hodit, protože se zároveň vracejí motorhomy, které budou mít v Belgii svou letošní premiéru.

Motorhomy se nepoužívaly právě proto, že jejich sestavení a rozebrání zabere hodně lidem hodně času. Lidí bude od tohoto víkendu více, ale času na přesun pořád málo. V nejbližších třech víkendech se pojedou tři velké ceny. I proto prý Mercedes do Belgie poslal svůj menší, záložní mobilní palác, který jinak týmu slouží během testovacích dní na evropských okruzích.

Německý auto motor und sport tvrdí, že za návratem motorhomů jsou peníze. Přesněji, náklady na pronajímání prostor a catering od externí firmy během závodních víkendů. Ve výsledku to prý bylo dražší, než si s sebou vozit více vlastních lidí a motorhomy.

Do Belgie opět dorazí mobilní paláce královny motoristického sportu. Foto: Mercedes

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: McLaren