Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Saynová (56) se o vztahu ke králi s pověstí nenapravitelného donchuána (údajně obšťastnil přes 5000 žen) a jeho penězům otevřeně rozhovořila pro BBC. Seznámili se prý roku 2004 na střeleckých závodech. „Měl problém se zbraní a já se v nich vyznám, tak jsem mu poradila,“ uvedla s tím, že tehdy už měla dvě děti a žila v Londýně. „Říkal, že s královnou jen reprezentují korunu, jinak si žijí každý po svém. Král tehdy právě ukončil téměř dvacetiletý vztah s jinou ženou,“ popsala Corinna.

Milenecký vztah se provalil, až když bylo po něm. Zůstali totiž přáteli a roku 2012 si zaletěli na safari do Botswany, jenže král upadl ve stanu a zlomil si kyčel. Snad horší odhalení než milenka bylo to, že si král na safari za těžký peníz zastřelil slona. Do té doby platil za morální autoritu, která Španělsko provedla od Frankovy diktatury k demokracii.

Nejnověji ovšem jeho čest ještě dál zhoršuje vyšetřování jeho finančních machinací. Například v přepočtu 1,7 miliardy korun, které poslal na účet Corinně. Je to ve skutečnosti úplatek, který Juan Carlos dostal ze Saúdské Arábie při vyjednávání o stavbě rychlodráhy? „To nechám na švýcarském prokurátorovi,“ uvedla Corinna, která čelí v jiné kauze vyšetřování kvůli podezření z korupce. „Já to vnímám jako štědrý dar...,“ uvedla doslova. „...Jako výraz uznání, jak moc pro něj znamenám. Vděk, že jsem se o něj starala v nejhorších chvílích. Je zvláštní, že ze čtyřiceti let rodinného podniku se vyšetřovatelé zaměřují na jednu osobu – mě! V jiných zemích musí mít stovky takových účtů,“ tvrdí otevřeně.

Fotogalerie
11 fotografií