Americký senátor za Republikánskou stranu Rand Paul je přesvědčen, že zvolení Joe Bidena za prezidenta USA zatáhne zemi do četných válek, oznámila NBC News. (Foto: Wikimedia)

„Joe Biden neustále vyzývá k novým válkám. Hlasoval pro invazi do Iráku, kterou Donald Trump označoval po dlouhou dobu za nejhorší geopolitickou chybu naší generace. Obávám se, že Biden znovu zvolí válku. Podporoval války v Srbsku, Sýrii a Libyi. Joe Biden bude i nadále prolévat naši krev a utrácet naše peníze,“ řekl senátor na sjezdu Republikánské strany.

Jako protiklad kandidátovi za demokraty uvedl Rand Paul Donalda Trumpa, který „se snaží ukončit ozbrojené konflikty, místo aby začínal nové“

„Podporuji Donalda Trumpa, protože je stejně jako já přesvědčen, že silná Amerika nemůže vést nekonečné války,“ soudí senátor.

Donald Trump dříve prohlásil, že Biden zničí Spojené státy, jestli se stane prezidentem. Současný prezident amerického státu také zpochybnil mentální schopnosti 77letého Bidena.

Tento týden bylo oznámeno, že Republikánská strana předložila oficiálně kandidaturu Donalda Trumpa na druhé funkční období. Úřadující prezident státu získal nezbytných 1 276 hlasů delegátů sjezdu.

Dle analýzy veřejného mínění, kterou provedl kanál Fox News, je Joe Biden o 8 % populárnější ve srovnání s Donaldem Trumpem, ale během posledního měsíce se mezera mezi politiky zkrátila. Současné mohou hlavě Bílého domu odevzdat svůj hlas 41 % občanů USA, Bidenovi – 49 %, ostatní se ještě nerozhodli.

Mnohem citelnější, 15%, rozdíl voličských preferencí však demonstruje společný průzkum Washington Post a ABC News. Bidena by tak volilo 55 % dotázaných, Trumpa – 40 %.

Prezidentské volby se v USA budou konat 3. listopadu. Hlavním soupeřem Trumpa bude kandidát za Demokratickou stranu Joe Biden.