Hlavní obsah

Tarasenko po opětovné operaci přijde o dalších pět měsíců hokeje

St. Louis/Praha

Ruský hokejový útočník Vladimir Tarasenko se deset měsíců po operaci musí podrobit dalšímu zákroku v levém rameni a po něm hvězdu St. Louis čeká pětiměsíční pauza. Na led se přitom po říjnovém zranění vrátil teprve v srpnu v dohrávce NHL po koronavirové pauze, stihl odehrát čtyři zápasy a v minulém týdnu základnu týmu v Edmontonu opustil kvůli obnoveným potížím.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Útočník ST. Louis Vladimir Tarasenko (91) a Christopher Tanev (8) z vancouveru.

Článek

"Říjnová operace nepřinesla takový výsledek, jaký jsme si přáli. Nebyla úspěšná. V příštím týdnu ho čeká další zákrok a je moc mrzuté, že s námi nebude nejméně pět měsíců," řekl generální manažer Blues Doug Armstrong na tiskové konferenci.

Osmadvacetiletý Tarasenko stihl odehrát v základní části deset zápasů a nasbíral deset bodů za tři góly a sedm asistencí, než si 24. října rameno vykloubil. V předchozí sezoně, kterou Blues zakončili ziskem Stanley Cupu, byl v základní části s 33 góly nejlepším střelcem týmu, k tomu přidal 35 asistencí. V play off se na zisku titulu podílel 11 góly a šesti finálními přihrávkami. S levým ramenem jde na operaci už potřetí za tři roky.

Reklama